15. januar 2021
Miljøminister Lea Wermelin hjalp til med optællingen af horndragere i Jydelejet - et projekt, hun havde »store forventninger til«. Foto: Lene C. Egeberg
gallery icon

Se billedserie

Miljøminister Lea Wermelin hjalp til med optællingen af horndragere i Jydelejet - et projekt, hun havde »store forventninger til«. Foto: Lene C. Egeberg
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Orkidé-rekord da ministeren talte med

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Orkidé-rekord da ministeren talte med
Vordingborg - 01. juli 2020 kl. 06:00
Af Lene C. Egeberg

Mistanken bredte sig blandt de, der i går stod i Jydelejet på Høje Møn og ventede på miljøminister Lea Wermelin: Var hun - eller rettere hendes chauffør - mon udspekuleret nok til at trække deres ankomst, indtil regnen var drevet væk?

Det bedyrede ministeren dog ikke var tilfældet, da hun og hendes folk ankom med blot et lille kvarters forsinkelse - og havde det overhovedet været planen, så slog den også fejl, for regnen kom igen med fornyet styrke, mens Lea Wermelin gik rundt og kiggede på orkidéer.

Og hun kiggede ikke blot, for hun blev også udstyret med en tæller, så hun kunne deltage aktivt, når Naturstyrelsen Storstrøm gennemførte sin årlige optælling af horndragere i Jydelejet. Det har man gjort siden 1987, og da var resultatet ikke opmuntrende: Blot en enkelt horndrager fandt man i området dengang.

Siden er det gået fremad, og den hidtidige rekord blev sat i 2015 med lidt over 2000 eksemplarer af den smukke, lilla orkidé.

Men rekorden holder ikke længere, for den blev nemlig slået tirsdag.

- Det har åbenbart bragt meget held i forhold til årets blomstring, at vi har haft dig med. Resultatet er 2613 horndragere, annoncerede skovfoged H.C. Gravesen, da den lille flok fra Naturstyrelsen og Miljøministeriet igen stimlede sammen ved noget skærmende buskads.

I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk