17. september 2021
Jørn og Vibeke Nerup havde taget turen fra Hørsholm til Stege for at demonstrere mod den uværdige behandling af asylansøgere og flygtningefamilier. Det er vores ordentlighed og medmenneskelighed, der er på spil, siger de. Foto: Nina Lise
gallery icon

Se billedserie

Jørn og Vibeke Nerup havde taget turen fra Hørsholm til Stege for at demonstrere mod den uværdige behandling af asylansøgere og flygtningefamilier. Det er vores ordentlighed og medmenneskelighed, der er på spil, siger de. Foto: Nina Lise
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Opsang fra bedsteforældre: Jeres politik er skammelig og grusom

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Opsang fra bedsteforældre: Jeres politik er skammelig og grusom
Vordingborg - 21. august 2021 kl. 15:48
Af Nina Lise

Det var en flok bedsteforældre med slag i, man lørdag kunne møde midt i Storegade til Folkemøde Møn.

»Bedsteforældre for asyl« er en græsrodsbevægelse uden rangordener og titler. Til gengæld kæmper de utrætteligt for at få ændret den danske asyl- og flygtningepolitik og for at få en menneskeværdig behandling af asylansøgere og flygtningefamilier i Danmark.

- Det er alle danskeres sag. Det drejer sig om vores ordentlighed og medmenneskelighed. Derfor stiller vi op alle de steder, vi kan stille op, forklarer Jørn Nerup fra Hørsholm.

En gang om måneden står bedsteforældrene foran Udrejsecenter Sjælsmark ved Hørsholm, og sidste søndag hver måned står de ved Asylcenter Avnstrup mellem Hvalsø og Viby Sjælland. Det er her, de afviste asylansøgere - i særdeleshed børnefamilierne - befinder sig.

- Vi kender dem efterhånden. Vi snakker med dem, og mange af os har kontakt med enkelte familier. Mange danskere kender ikke de forhold, man byder dem, som ikke tør rejse til deres hjemland. For eksempel at de ikke får en krone af den danske stat men kun kost og logi, forklarer Jørn Nerup.

Fredag havde bedsteforældrenes stand besøg af en ung pige fra Asylcenter Avnstrup, der sammen med sin familie er flygtet fra Iran, fordi de bekender sig til en kristen lokal trosretning.

Familien flygtede via Tyrkiet til en græsk ø i en gummibåd, kom videre til fastlandet og vandrede hele vejen op igennem Europa til Danmark. Dengang var hun blot 12 år.

- Familien har fået afslag. Derfor sidder de i Avnstrup, til de bliver møre. Det bliver de ikke, men det er en tikkende bombe under det danske samfund. Ikke på grund af vold, men fordi det er en humanitær ugerning. Systemet er grusomt. Det er skammeligt, fastslår Jørn Nerup.

»Bedsteforældre for Asyl« hjælper blandt andet flygtningene som bisiddere i forbindelse med sagsbehandlingen, og i det omfang, de som bedsteforældre og folkepensionister kan, bidrager de også økonomisk.

Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk