13. december 2018
Det særprægede fartøj lå onsdag i læ ved Jungshoved Kirkehavn, mens man ventede på reservedele. Torsdag-fredag kunne arbejdet genoptages. Foto: Jens Wollesen
gallery icon

Se billedserie

Det særprægede fartøj lå onsdag i læ ved Jungshoved Kirkehavn, mens man ventede på reservedele. Torsdag-fredag kunne arbejdet genoptages. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Oprensning ramt af forsinkelser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Oprensning ramt af forsinkelser
Vordingborg - 14. april 2018 kl. 06:24
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Først var det isen, der forsinkede oprensningen af sejlrenderne til Stavreby Havn og Jungshoved Kirkehavn. Og da oprensningsfartøjet endelig nåede frem, blev det ramt af motorproblemer.

Torsdag kom det på vandet igen, og fredag kunne arbejdet for alvor genoptages.

- Vi skulle have været i gang for tre-fire uger siden, men isen forhindrede det. Så kom motorproblemerne, men nu håber vi, at de tekniske vanskeligheder er overstået, fortæller Poul Møller fra Jungshoved Kirkehavn og fortsætter:

- Arbejdet tager et par uger, så 1. maj er jeg helt sikker på, at vi er færdige. Det er der, de fleste sejlere sætter deres både i vandet.

Sejlrenderne bliver genetableret til deres oprindelige dybder på 1,8-2 meter og får standardafmærkning med grønne og røde stager. Arbejdet foregår under vand ved hjælp af grab og måleudstyr. Det opgravede materiale lægges ud til siderne og vil selvfølgelig sande til igen. Men der går måske 30 år, før det bliver nødvendigt at rense op igen, siger POul Møller.

Det samlede budget er på 313.000 kroner finansieret med 156.000 kroner fra LAG, 149.000 kroner fra LUP og 8000 kroner fra havnene.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk