11. august 2020
Gåsetårnet og resten af Danmarks Borgcenter byder indenfor til halv pris i den kommende tid. Arkivfoto
gallery icon

Se billedserie

Gåsetårnet og resten af Danmarks Borgcenter byder indenfor til halv pris i den kommende tid. Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Oplev borgcentret til halv pris

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Oplev borgcentret til halv pris
Vordingborg - 03. juli 2020 kl. 12:06
Af Nina Lise
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Som et led i regeringens sommerpakke kan Danmarks Borgcenter opleves til halv pris til og med 9. august.

Igen i år har borgcentret allieret sig med egnsteatret Cantabile 2, der formidler historier og perspektiver fra middelalderen i udstillingen, på ruinterrænet og i gågaden.

Juli måned byder på flere rundvisninger.

Blandt andet kan man på en tur rundt i de gamle ruiner blive klogere på borgens 500-årige historie, gåsen, »Saras have«, kongens gemakker samt venderne, esterne og svenskernes relation til borgen i Vordingborg. Desuden er der masser af anekdoter. Turen er ikke for dårligt gående.

Indenfor kan man med udgangspunkt i udvalgte genstande høre historien om middelalderens borge, konger og magt.

Dengang var borgene nøglen til magten, og konger, stormænd og kirken opførte borge overalt i Europa for at forsvare sig selv, deres interesser og vise deres magt til omverdenen.

Vordingborg var kongens største borg - en hjørnesten i forsvaret af Danmark, da Valdemar den Store, Valdemar Sejr og Valdemar Atterdag regerede. Men kongerne var også afhængige af stærke alliancer. Deres kampe, overvejelser og valg har sat varige spor i historien og har været med til at skabe grundlaget for det moderne Danmark.

For børnene er der på borgterrænet mulighed for at være ridder for en dag, prøve en ridderrustning og et svinge et riddersværd, når museets skoletjeneste finder ridderudstyret frem.

Her er der også mulighed for at lave læderhalskæder eller armbånd med pilgrimsskaller, glasperler eller en Torshammer. Man kan også trille et vokslys eller slå sit navn i runer til en lædernøglering.

En ud af huset-oplevelse venter der også, idet der arrangeres en tur til Masnedø Fort, hvor næsten 300 soldater fra 1915 til 1918 sad og ventede på, at krigen skulle komme.

Få historien om soldaternes hverdag i krig og fred gennem mere end 75 år på den guidede tur rundt på det store fortterræn, gennem fortets lange gange og store kasematter. Undervejs fortæller lokalkendte Michael Wiberg om fortets rolle ikke bare under 1. og 2. Verdenskrig men også under forberedelserne til 3. Verdenskrig, der heldigvis aldrig kom. Turen går kun rundt på den bedst tilgængelige del af fortet og er derfor også velegnet til de mindre mobile.

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk