31. oktober 2020
Beskyttelsesdragter, handsker og god hygiejne. Myndighederne gør meget for at inddæmme Corona-smitten. Nu får virussen også betydning for en række lokale arrangementer. Foto: Tine Fasmer
Beskyttelsesdragter, handsker og god hygiejne. Myndighederne gør meget for at inddæmme Corona-smitten. Nu får virussen også betydning for en række lokale arrangementer. Foto: Tine Fasmer
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Opdateret: Se listen over aflysninger på Sydsjælland

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Opdateret: Se listen over aflysninger på Sydsjælland
Opdateret 18. marts 2020 kl. 10:44
Vordingborg - 10. marts 2020 kl. 20:14
Af Lars Christensen

Frygten for at sprede den farlige CoVid-19-sygdom, også kendt som Corona-virussen, har ført til en række aflyste foredrag og koncerter og har fået en række uddannelsesinstitutioner og virksomheder til at sætte særlige foranstaltninger i værk. Herunder samler vi en liste med de forskellige konsekvenser, som Corona-virussen har haft rundt om i Vordingborg Kommune.

arrow Læs også: Fransk Forår bevarer endnu optimismen
MOENA Mønshallerne lukker ned

Der er lukket ned for alle aktiviteter i haller, svømmehal, cafe og foyer i Mønshallerne foreløbigt til og med søndag 29. marts. Vordingborg Idrætsråds generalforsamling d. 18. marts er aflyst. G.T. Bøgestrømmens gymnastikopvisning d. 21. marts er aflyst, det samme er gymnastikfesten. De, der har købt billetter, vil få deres penge tilbage.
Møns Banks generalforsamling d. 25. marts er aflyst.
Ældre Sagen Møn-Bogøs årsmøde d. 28. marts er aflyst.
G.T. Bøgestrømmens Generalforsamling 30. marts er udsat. Sender ny indkaldelse ud.

Lokalråd aflyser generalforsamling

Direktør Kristian Møller skulle have fortalt om status på Lindholm lige nu på generalforsamlingen 25. marts hos Lokalrådet for Kalvehave og Omegn. Men det foredrag må tilhørerne nu vente med. På grund af coronasituationen er generalforsamlingen aflyst.

Mange bankospil er aflyst

Støtteforeningen for Prins Jørgens Garden aflyser det populære bankospil i Medborgerhuset i Vordingborg. Bankospillene er aflyst på ubestemt tid.
I Mern har de tre foreninger bag byens populære bankospil valgt at aflyse spillene 23. og 30. marts.

Også Allerslev Ungdoms- og idrætsforening har valgt at aflyse de populære bankospil resten af måneden.

Dansk Handicap Forbund har aflyst bankospillet, der skulle være afholdt 23. marts i Hollænderhaven i Vordingborg.

McDonald’s udskyder åbning

Der var lagt op til stor fest, når McDonald’s fredag 27. marts skulle slå dørene op ved Afkørsel 41, Stensved.
Men den fest er nu udsat på ubestemt tid. Det oplyser McDonald’s Vordingborg i et opslag på Facebook.
- Kære Gæster. Vi må desværre meddele jer, at vi grundet Coronavirusen desværre ikke vil kunne åbne fredag 27. marts som først planlagt. Vi er selvfølgelig rigtig kede af situationen, da vi havde set frem til at slå dørene op, men vi vender tilbage med et nyt tidspunkt for åbningen, så snart vi kender dette, lyder det fra McDonald’s.
- Alt godt kommer til dem som venter - og vi glæder os til at byde jer velkommen på et senere tidspunkt, slutter opslaget.

Fyraftensmøder aflyst

Vordingborg Erhverv havde planlagt et fyraftensmøde om byggeansøgninger 17. marts. Det er aflyst. Det samme gælder 16-19 mødet på Idrætshøjskolen Bosei i Præstø 26. marts. Kontoret hos Vordingborg Erhverv, hvor Vordingborg Erhvervsforenings sekretariat holder til, holder lukket frem til mandag 30. marts. Vordingborg Erhvervsforenings sekretariat står fortsat til rådighed og kan kontaktes på telefon 5534 0393 eller mail info@vordingborgerhverv.dk.

Frøen kører kun hver anden dag

Coronakrisen påvirker også frøpasserne, der kører delebilen Frøen fra Jungshoved til Præstø.
Indtil videre prøver de at holde frøen kørende for dem, der ikke har andre muligheder. Dog kører Frøen nu kun mandag, onsdag og fredag eftermiddag, og der medtages kun fire passagerer - én på hvert andet sæde.
Har man yderligere behov, henviser frøpasserne til Flextur, som alle kan bestille på vordingborg.dk.
Frøpasserne opfordrer til, at man bør blive hjemme, hvis man kan, hvis man er syg eller på nogen måde er i risiko, og det er en god idé at hjælpe naboerne med indkøb og ærinder. Frøpasserne bistår gerne med at hente pakker, simple indkøb, medicin og lignende.
Brugere af Frøen opfordres til at følge med på jungshoved.net/delebus, da situationen kan ændre sig fra dag til dag.

Firma- og klassestævne er aflyst

Som en direkte konsekvens af Covid-19 aflyser aktivitetsgruppen i PIF det stort anlagte klasse- og firmafodboldstævne 20.-21. marts i Præstø. Der var ellers over 30 tilmeldinger til klassestævnet og 18 tilmeldinger til firmastævnet. Derfor ærgrer det arrangørerne.
- Vi har høstet en utrolig stor opbakning fra de lokale firmaer, der har tildelt os mange gode sponsorgaver. Vi håber og arbejder på, at stævnerne bliver gennemført senere på året, når vi kommer på den anden side af Covid-19. Ny dato er endnu ikke fastsat, skriver de i en pressemeddelelse.
Alle har fået tilsendt en mail med aflysningen og modtaget deres penge retur.

Udskyder hyldest til Papa Bue

Coronasituationen rammer også Jazzclub Saint Louis, der aflyser sit arrangement 3. april. Her skulle de jazzglade tilhørere have vippet med foden til »Tribute To Papa Bue«, men koncerten er efter aftale med orkesteret og restaurant Det Gyldne Steakhouse udsat til et senere tidspunkt. Det oplyser formand Niels Henning Skov.

Bycentrum Vordingborg udskyder alligevel generalforsamling

I vrimlen af aflyste arrangementer som følge af faren for coronasmitte havde Bycentrum Vordingborg valgt at holde fast i foreningens generalforsamling 18. marts på Café Klint i Vordingborg. Her ville man bruge et større lokale til de cirka 30 tilmeldte, så deltagerne ikke skulle sidde så tæt. Men mandag formiddag, 16. marts, skred Bycentrum Vordingborgs afgående formand, Mogens Larsen, til aflysning.
- Corona-situationen spidser hele tiden til, og så mener vi ikke, at det længere er forsvarligt at holde generalforsamlingen, siger Mogens Larsen og fortsætter:
- Vi har også fået afbud fra flere, som ikke ønsker at deltage på de præmisser.
Bycentrum Vordingborg afholder generalforsamlingen på et senere tidspunkt.

Aflysninger i Lundby

Også i Lundby Medborgerhus indretter man sig efter myndighedernes påbud i forhold til coronavirus. Det betyder, at følgende arrangementer er udsat: Generalforsamling hos Medborgerhusets Venner 19. marts. Generalforsamling hos Foreningen Svend Gønge 25. marts. Generalforsamling hos Borgerforeningen Lundby 26. marts. Og søndagsfrokost hos Medborgerhusets Venner 29. marts.

Gospelkoncert aflyst

Gospelkoret Alleluja skulle have givet koncert i Svinø Kirke 19. marts klokken 19.30. Koncerten er aflyst.

Venneforening aflyser

På grund af coronasmittefare aflyser Venneforeningen for Præstø Multicenter arrangementet søndag 29. marts, hvor De Dysted Spillefolk klokken 14.30 skulle have spillet i Præstø Multicenter.

OK Klubben lukker for al aktivitet

Set i lyset myndighedernes påbud i forhold til coronavirus har OK Klubben Præstø besluttet at lukke for al aktivitet, foreløbig til 16. april.

Bertel Harder-foredrag aflyst

Foreningen Norden Præstø aflyser generalforsamlingen med efterfølgende foredrag ved Bertel Haarder mandag 23. marts.
Til gengæld håber man stadig at kunne gennemføre Forskningens Døgn torsdag 23. april, hvor der er bestilt to foredrag. Foreningens medlemmer og interessenter vil blive holdt informeret

Idrætsråd aflyser generalforsamling

Vordingborg Idrætsråd aflyser generalforsamlingen, der skulle have været holdt onsdag 18. marts i Møn Hallerne. Når tingene har normaliseret sig, vil der blive holdt generalforsamling samt det lovede foredrag med Torben Stenstrup om Fundraising, fortæller næstformand Lars Kleist. Frem til generalforsamlingen fortsætter bestyrelsen uændret.

Begyndere udskyder løbetræning

En gang om året etablerer Præstøløberne et 12 ugers begynderhold, som henvender sig til alle, der gerne vil i gang med at løbe i deres eget tempo.
Starten skulle være gået tirsdag 17. marts, men den er nu udskudt til tirsdag 31. marts. Samtidig er al fællestræning i klubben sat i bero til 31. marts.

Firmasporten aflyser

Vordingborg Firma Sport, der aflyser alle aktiviteter foreløbig frem til 30. marts. Generalforsamlingen 25. marts er aflyst, og det samme er bymesterskabet i bowling 21. marts. Badminton i Vordingborghallen og Iselingehallen er aflyst i resten af marts, og det samme er seniormotion mandage og torsdage.

OK Klub aflyser mandagsmøder

TV-journalist Kurt Leth skulle mandag 16. marts have fortalt om skæbner, fantaster, originaler og skæve typer i OK Klubben Præstø. Foredraget er på grund af coronasituationen af aflyst. OK Klubben forventer af genoptage sine mandagsmøder 20. april. Al kortspil er også aflyst. Det håber man at kunne genoptage fra 16. april.

Husorkester aflyser jazz’en

Taxi Horns aflyser sin musikaften hos Siv&Co 19. marts. - Vi håber, at situationen bedrer sig snarest, så vi kan være tilbage 23. april som planlagt, lyder det fra orkestret.

Biblioteker aflyser alle arrangementer

På grund af smittefaren for Coronavirus aflyser Vordingborg Bibliotekerne alle børne- og voksenarrangementer. Det sker foreløbigt til 17. april og omfatter arrangementer på Vordingborg, Præstø og Møn biblioteker.
Købte billetter til arrangementerne bliver refunderet, og deltagerne bliver kontaktet. Biblioteket håber at kunne holde arrangementerne senere, når risikoen for smittespredning er ovre.
Bibliotekerne holder lukket, men man kan forny bøger ved brug af app’en Biblioteket og man kan hente eBøger og lydbøger på eReolen samt streame film på Filmstriben.dk. Følg udviklingen på bibliotekernes hjemmeside eller Facebook.

Egnshus lukker helt ned

Egnshuset Jungshoved Skole er lukket for alle aktiviteter, møder og arrangementer i foreløbigt to uger. Det betyder aflyst gymnastik, åbent hus-arrangement 4. april er aflyst og lokalrådets generalforsamling er udsat.

DGI Huset lukker

DGI Huset rummer mange foreninger og kulturelle tiltag, men hele huset er nu lukket frem til 29. marts. Alle foreninger og alle events er aflyst, og vandhuset vil også være lukket. Eneste undtagelse er, at kunstgræsbanen er åben for fodboldtræning, men omklædningsrummene kan ikke benyttes.

Spillested aflyser koncerter

På spillestedet Stars i Vordingborg var man indstillet på at fortsætte koncerterne, fordi man ikke har plads til 1000 besøgende. Men nu er anbefalingen sat ned til folkemængder på over 100 personer. Derfor har Stars nu aflyst koncerterne med Kira Skov 12. marts, Esben Just 13. marts, Casper Mikkelsens dejlige jazzband 14. marts og Faustix 14. marts.

Alle der har billet til de aflyste arrangementer får automatisk deres penge ført tilbage på det kort, der er anvendt til købet.

Opera er aflyst

Opera i Vordingborg kan normalt trække mange til byen, men nu har man været nødt til at aflyse den stort opsatte opera-forestilling »Bortførelsen fra Seraillet«, der skulle have været fremført i DGI Huset 25. marts.

Røde Kors lukker butikker

Alle tre Røde Kors-butikker i Præstø holder lukket de næste to uger af hensyn til butikkens frivillige, som alle er i risikogruppen.

Multicenter er ramt

Caféen på Præstø Multi Center er lukket. Et foredrag med Jytte Abildstrøm, der skulle have fundet sted 28. april, er udsat til foreløbigt 30. juni.

Biograf aflyser alt

Alle film, forestillinger og foredag i Bio Bernhard i Præstø er aflyst.

Jobinformationsmøder aflyst

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi havde inviteret til jobinformationsmøder i henholdsvis Slagelse, Næstved, Vordingborg, Nykøbing Falster og Nakskov i uge 12 og 13. De er alle aflyst,

En lang række foreninger aflyser alle aktiviteter

Statsministeren har rådet foreningslivet til at aflyse aktiviteterne i de kommende uger, og det har en række idræts- og fritidsforeninger taget til sig.

Aflyser Jelved og teaterkoncerter

Højskoleaftenen med folketingsmedlem og tidligere minister Marianne Jelved (R) er aflyst. Det oplyser Vordingborgskolens forstander Jette Rønne, og det er ikke kun politikerbesøget 25. marts i Medborgerhuset Kirkeskoven, der bliver ramt. Også den årlige teaterkoncert må bukke under for Covid-19.
- I dag har myndighederne igen skærpet meldingerne, og i det lys har vi truffet den svære men nødvendige beslutning om at aflyse vores musikteater, som var planlagt fra 2. til 4. april. Vi aflyser også vores Gammel Elevdag og den kommende højskoleaften 25. marts, lyder det fra Jette Rønne.

Pakhus8 aflyser koncerter

Pakhus 8 har aflyst alle koncerter, herunder Jam på Pakhus8 19. marts, The Consolation 21. marts og Chris Anker Sørensen 24. marts.
Spillestedet refunderer penge til de kort, der er sket betaling fra, og man forsøger at finde nye datoer til arrangementerne.

Kunstudstilling aflyst

Præstø Kunstforenings planlagte udstilling med Pelle Møller Schiødt er aflyst. Der skulle have været fernisering 21. marts. Nu er håbet, at udstillingen kan gennemføres senere på året.

Amatørteater rykker forestillinger

Kalvehave Amatør Teater havde planlagt at vise forestillingen Når krybben er tom 27., 28. og 29. marts, men det er nu rykket til 15., 16. og 17. maj på grund af Corona-virussen.

Kirker aflyser gudstjenester og arrangementer

På grund af coronavirus træffer også folkekirken sine forholdsregler. Det betyder, at alle gudstjenester, kirkelige arrangementer, møder, koncerter, konfirmandundervisning med mere er aflyst i Stege-Vordingborg Provsti. Aflysningerne gælder foreløbig frem til 1. april, fortæller provst Mette Magnusson.
Dåb og vielser udskydes, hvis det er muligt. Ellers afvikles de med ganske få deltagere under hensyntagen til sundhedsmyndighedernes anvisninger.
Begravelser og bisættelser afvikles med færre deltagere og med behørig afstand mellem de deltagende.

Danmarks Borgcenter aflyser alle events

Danmarks Borgcenter i Vordingborg har endnu ikke taget hul på den nye sæson, men der har i løbet af den kommende måned været planlagt en række events. Blandt andet foredraget "Pomp og pragt i middelalderen", hvor faglig leder af Danmarks Borgcenter, Nanna Holm, skulle have fortalt om middelalderens smykker. 18. marts skulle der have været et sponsor-arrangement og 23. marts skulle Michael Sunding og Margrethe Grarup have underholdt med "PH på ny" med viser af Paul Henningsen, som var en satirisk kommentar til besættelsesmagten. Museet har dog besluttet at aflyse alle events frem til og med 31. marts.

Tinnitusmøde aflyst.

Høreforeningens møde om Tinnitus og Lydfølsomhed onsdag 19. marts i Hollænderhaven er aflyst grundet den herskende corona-virussituation.

Autimeforedrag aflyst

Torsdag 19. marts skulle Landsforeningen Autismes socialrådgiver Ulla Kjer have givet et foredrag på Oringe i Vordingborg, hvor hun ville have guidet deltagerne gennem sagsbehandlingsreglernes og ankemulighedernes jungle. Men nu er foredraget aflyst. Det vil blive afholdt på et senere tidspunkt, oplyser Landsforeningen Autisme.

Listen vil løbende blive opdateret. Skriv til vordingborg.red@sn.dk, hvis der er et arrangement i Vordingborg Kommune, der bliver aflyst på grund af Corona-virussen.

arrow Præster er klar til at hjælpe
18. marts 2020 kl. 08:00 Opdateret: kl. 15:09
arrow - Hvis der er noget vi kan, så er det at løfte i flok
18. marts 2020 kl. 06:00 Opdateret: kl. 15:10
arrow Vordingborg Festuge holder vejret
18. marts 2020 kl. 05:30 Opdateret: kl. 16:59
Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk