17. januar 2021
Efter at være sendt ud i omkamp peger politikerne i Kultur, Idræt og Fritidsudvalget i dag enten på Teaterhus Vordingborg eller Kirkeskovens Egnshus til den fremtidige brug af Medborgerhuset. Hvis det gamle kulturhus da ikke bliver sat til salg. Foto: Lars Christensen
Efter at være sendt ud i omkamp peger politikerne i Kultur, Idræt og Fritidsudvalget i dag enten på Teaterhus Vordingborg eller Kirkeskovens Egnshus til den fremtidige brug af Medborgerhuset. Hvis det gamle kulturhus da ikke bliver sat til salg. Foto: Lars Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Omkamp overstået - Nu skal Medborgerhusets fremtid afgøres

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Omkamp overstået - Nu skal Medborgerhusets fremtid afgøres
Vordingborg - 12. januar 2021 kl. 05:44
Af Lars Christensen

To foreninger kæmper om at få lov til at sætte sit præg på Medborgerhuset i Vordingborg, der lige nu står tomt, og som er ejet af kommunen. I det ene ringhjørne tripper Teaterhus Vordingborg, en forening af lokale, professionelle scenekunstnere, som vil skabe et teaterhus, som samtidig udfylder rollen som et bredt omfavnende kulturhus. I det andet ringhjørne danser Kirkeskovens Egnshus, der som navnet antyder, vil udvikle et egnshus.

arrow Læs også: Politiet troppede op til julefesten

I dag, tirsdag, skal Kultur, Idræt og Fritidsudvalget beslutte, hvilket forslag, der skal arbejdes videre med. Det skulle politikerne egentlig have gjort på et møde i begyndelsen af december sidste år, men dengang valgte de at udskyde beslutningen, fordi de havde brug for yderligere oplysninger fra de to bejlere. Det mundede ud i, at begge foreninger har sendt en udvidet ansøgning til kommunen, der begrunder, hvorfor netop de skal have lov til at sætte liv i det gamle kulturhus fra 1852.

Politikerne kan dog også pege på en tredje mulighed; at sælge Medborgerhuset. EDC har vurderet ejendommen til en salgspris på 4,1 millioner kroner. Såfremt bygningen sælges, vil det være i tråd med strategien for "Kloge kvadratmeter", hvor man løbende optimerer kommunens ejendomsportefølje.

Uanset, hvad udvalget kommer frem til, skal anbefalingen videre i det politiske system, der omfatter økonomiudvalget og kommunalbestyrelsen.

arrow Medborgerhuset: Politikere trækker spændingen ud
02. december 2020 kl. 05:15 Opdateret: kl. 19:12
arrow Medborgerhuset: Vil samle teatre og kreative i scenekunsthus
27. november 2020 kl. 15:58 Opdateret: kl. 11:00
arrow Medborgerhusets skæbne afgøres - formentlig i januar
14. november 2020 kl. 13:02 Opdateret: kl. 13:26
I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk