20. juni 2021
Sjællandsmesterskaberne i fodbold for hjemløse og udsatte blev holdt på Slotstorvet i april 2018. Det gav inspiration til at starte Projekt Ombold med midler fra Nordeafonden. Foto: Nina Lise
Sjællandsmesterskaberne i fodbold for hjemløse og udsatte blev holdt på Slotstorvet i april 2018. Det gav inspiration til at starte Projekt Ombold med midler fra Nordeafonden. Foto: Nina Lise
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ombolden skal fortsat rulle

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ombolden skal fortsat rulle
Vordingborg - 18. maj 2021 kl. 10:00
Af Claus Vilhelmsen

Vordingborg Kommune og Vordingborg Idrætsforening (VIF) er gået sammen om at sikre, at socialt udsatte fortsat har tilbud om at spille fodbold på VIF's fodboldbaner, når Projekt Ombold slutter.

2019-2021 har kommunen gang i et godt samarbejde mellem organisationen Ombold og VIF om Ombold-træning i Vordingborg. Projektet er finansieret af Nordea fonden og slutter ved udgangen af november 2021.

Skal projektet fortsætte, kræver det derfor, at nogle andre betaler.

- Men det har også hele tiden været meningen, at pengene fra fonden skulle sparke projektet i gang, fortæller Marita Dalsgaard, leder af Psykiatri og Handicap i Vordingborg Kommune.

I stedet vil kommunens Center for Socialpsykiatri betale for den ene træner, og den anden dækkes af centrets budgetmidler til tidligt forebyggende indsatser.

VIF vil fremadrettet søge § 18-midler til dækning af udstyr og udgifter til deltagelse i stævner og mesterskaber arrangeret af OMBOLD.

Pæn søgning

Projektet har etableret en ugentlig åben Ombold-træning i Vordingborg. Træningen var velbesøgt i 2020 trods corona-restriktionerne. Der blev afholdt træning i alt 44 gange og i gennemsnit deltog ni spillere ved hver træning. Trænerne vurderer, at der i løbet af 2020 deltog 25 forskellige borgere i træningen, hvoraf 3 var kvinder.

I marts i år blev træningen genoptaget og tiltrækker uændret mange spillere hver uge. Der har været afholdt træning fem gange siden 2. marts, og i gennemsnit har 11 spillere deltaget. Trænerne vurderer, at 15 forskellige spillere har deltaget i træningen 2021.

Hvis det giver mening for den enkelte, bliver spillerne sat på de ordinære hold i VIF. Det har fire spillere benyttet sig af.

Minimale udgifter

Udvalget for Social og Psykiatri forpligtede sig på sidste møde til at betale de øgede udgifter, nu hvor Nordeafonden ikke længere spæder til. Men da pengene kan finansieres inden for rammerne af Center for Socialpsykiatri, skal punktet ikke omkring hverken Økonomiudvalget eller Kommunalbestyrelsen.

Formanden for Udvalget for Social og Psykiatri i Vordingborg Kommune, Jesper-Berring Poulsen ser meget positivt på Ombold.

- Jeg er rigtig glad for, at vi med aftalen stadig kan gøre en særlig indsats for socialt udsatte borgere i vores kommune. Med Ombold er det lykkedes os at give socialt udsatte mulighed for at blive en del af et fællesskab og spille fodbold. Jeg glæder mig over, at vi kan fortsætte det gode samarbejde med Vordingborg Idrætsforening, siger han.

Også VIF ser frem til at forsætte samarbejdet.

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk