21. september 2021
Med Vordingborgs Prins Jørgens Garde i forgrunden et vue over Nytorv i København på Dronningens 70 års fødselsdag den 16. april 2010. Gardens position er den samme lørdag, hvor det formentlig igen er muligt at få et glimt af de unge på direkte tv. Privatfoto
Med Vordingborgs Prins Jørgens Garde i forgrunden et vue over Nytorv i København på Dronningens 70 års fødselsdag den 16. april 2010. Gardens position er den samme lørdag, hvor det formentlig igen er muligt at få et glimt af de unge på direkte tv. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Også Prins Jørgens Garde ønsker tillykke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Også Prins Jørgens Garde ønsker tillykke
Vordingborg - 14. januar 2012 kl. 06:00
Af Henning Gøtz
Vordingborg-købstadens stolthed gennem mere end 65 år, Prins Jørgens Garde, kan også i forbindelse med lørdagens festivitas omkring dronning Margrethes 40 års regent-jubilæum opleves i centrum af København.

Som eneste bygarde anmodede Dronningens adjudantstab i det gamle år Prins Jørgens Garde om at stille op og spille ved Dronningens og Prinsgemalens karettur gennem hovedstaden lørdag den 14. januar. Og på Gammel Torv er 27 uniformerede gardere af begge køn lørdag fra kl. 12.30 til 13.00 klar til at afgive honnør i forbindelse med karetens passage - samt både før og efter af underholde.
arrow Læs også: Billeder: De kongelige på balkonen

- Det er selvfølgelig en stor glæde for Prins Jørgens Garde, at vi endnu engang får lov at repræsentere Vordingborg i hovedstaden, og at vi kan føre endnu en kongelig begivenhed til rækken af begivenheder, som garden har fået lov at deltage i, siger Ronny Sørensen, der er gardens daglige leder - og henviser bl.a. til gardens deltagelse i forbindelse med kongeparrets bryllup og sølvbryllup, kronprinseparrets bryllup og senest majestætens 70 års fødselsdag i 2010 for blot at nævne et udvalg.

Når vi ser gardehusarerne på vej op ad Strøget mod os, stemmer garden i med Cliff Richard-hittet "Congratulations", fortæller Ronny Sørensen.

Prins Jørgens Garde er - skønt etableret efter 2. Verdenskrig - qua sine rødder tilbage til 1600-tallets Prins Jørgens Regiment landets eneste bygarde, der benytter sig af militær eksersits, når dens medlemmer optræder i ind- og udland. Og det er formentlig også baggrunden for, at netop garden fra Vordingborg igen er blevet inviteret.
arrow Se det unikke panoramafoto fra Koncerthuset
15. januar 2012 kl. 09:24 Opdateret: kl. 09:37
arrow Felix og Nicolai festede med farmor
15. januar 2012 kl. 00:04 Opdateret: kl. 15:00
arrow Billeder: Dronningens røde løber
14. januar 2012 kl. 20:14 Opdateret: kl. 10:39
Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk