1. juni 2020
Busserne hos Ørslev holder stille i disse uger. Turistbranchen er hårdt ramt af coronakrisen. Foto: J.C. Borre Larsen
Busserne hos Ørslev holder stille i disse uger. Turistbranchen er hårdt ramt af coronakrisen. Foto: J.C. Borre Larsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ørslev har sendt alle chauffører hjem uden løn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ørslev har sendt alle chauffører hjem uden løn
Vordingborg - 06. april 2020 kl. 05:53
Af Lars Christensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Busserne på holdepladsen på Københavnsvej ved Ørslev holder alle stille i disse dage. Coronakrisen har ramt mange erhverv hårdt, men den har været decideret katastrofal for transportbranchen.

arrow Læs også: Ørslev Rejser står også stille

Det mærker man også hos turistbus-firmaet Ørslev, hvor man har måtte sende alle de godt 20 chauffører hjem uden løn.

- Vi holder stille. Der er ingen opgaver, så alle er hjemsendt på de vilkår, der er i vores branche, så de går på dagpenge, forklarer Mogens Pedersen, der er administrerende direktør for Ørslev.

Det er ikke kun i Ørslev, at busserne er gået i stå. Det oplever man overalt i branchen i disse uger, lyder det fra John Bergholdt, bestyrelsesformand i Dansk Persontransport.

- 95 procent af vores medlemmer har sendt medarbejderne hjem uden løn. Og selvom regeringen dækker 75 procent af udgiften til funktionæransatte og 90 procent af lønnen til timelønnede, hænger det ikke sammen i en branche, hvor vi stadig har udgifter men absolut ingen indtægter, fortæller han.

Turistbus-firmaet Ørslev har siden 2018 været ejet af Egons A/S, der har godt 180 ansatte. Her er langt størstedelen blevet sendt hjem ligesom chaufførene i Ørslev.

Det er dog lykkedes firmaet at sikre arbejde til en håndfuld chauffører. Slagelse Kommune har på grund af omlægningerne i den normale busdrift indført en midlertidig særlig kørselsordning, der skal hjælpe de passagere, som kommer i klemme.

Ordningen betyder, at passagerer kan bestille afhentning hjemme og blive transporteret til en adresse i Slagelse Kommune.

- Der er ikke tale om taxakørsel. Derfor skal man bestille turen i god tid, og man må også forvente, at bussen samler flere passagerer op på vejen, fortalte formand for Slagelse Kommunes erhvervs- og teknikudvalg, Villum Christensen (LA), da den særlige ordning blev præsenteret i sidste uge.

Hos Egons glæder Mogens Pedersen sig over tiltaget fra Slagelse Kommune, omend effekten er begrænset.

- Det er en 5-6 chauffører, vi kan have i gang med det. Det er ikke nok til at opveje det, som vi har tabt, men alt tæller i denne tid, fortæller direktøren.

Han tvivler på, at et lignende tiltag kan blive aktuelt for Ørslev-afdelingen. Her har man kun turistkørsel, og den branche ligger bomstille.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk