19. november 2019
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ønske om lavere fart i Storegade får medvind

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ønske om lavere fart i Storegade får medvind
Vordingborg - 19. juni 2019 kl. 05:00
Af Lene C. Egeberg
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Går alt som forventet, vil det inden for en overskuelig fremtid ikke længere være tilladt at køre gennem Storegade i Stege med 50 kilometer i timen.

Vordingborg Kommune er nemlig i gang med at udarbejde en ny trafiksikkerhedsplan for 2019-2022, og her er en ny hastighedsbegrænsning på 40 kilometer i timen en af de højest prioriterede planer til gennemførelse allerede i år.

Forslaget kommer fra Stege og Omegns Lokalråd, som allerede i forbindelse med udarbejdelsen af en ny helhedsplan for Stege luftede tankerne om, at der skulle trykkes lidt hårdere på bremsen i Storegade.

- Det har været på tapetet gennem længere tid. Der er mange, der kører pænt i Storegade, men der er også en del, der kører ret voldsomt, siger Leif Iversen, formand for Stege og Omegns Lokalråd.

Den vurdering har Vordingborg Kommune så været så enig i, at projektet faktisk er prioriteret som nummer to på listen over de i alt 23 projekter i hele kommunen, som man mener, der kan findes penge til i første omgang. Det er da også relativt beskedent, hvad det vil koste at gennemføre en ny hastighedsbegrænsning - det kan nemlig ifølge planen gøres for knap 25.000 kroner.

Fra Lokalrådets side er man dog på det rene med, at der sandsynligvis vil være nogle, der ikke synes, det er en god idé.

- Der vil sikkert være nogen, der vil være blæst overfor det, men jeg tror også, der er mange, der vil blive glade for det. For eksempel cyklister og gående, som ofte føler, det er ubehageligt at færdes visse steder i Storegade, siger Leif Iversen.

Trafiksikkerhedsplanen er foreløbig blevet godkendt af udvalget for Plan og Teknik og udvalget for Bosætning, økonomi og nærdemokrati. Den skal endeligt godkendes i kommunalbestyrelsen, men selv hvis den som ventet går glat igennem der, er der stadig én myndighed mere, der skal tages i ed. Politiet skal nemlig også godkende planen, før den kan gennemføres.

En række andre projekter fra Møn er også kommet med på listen over de 23 prioriterede projekter.

Læs mere i Sjællandske onsdag

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk