16. juli 2020
Overblik. Foto: MOE A/S, PLH Arkitekter A/S og ETN Arkitekter ApS
gallery icon

Se billedserie

Overblik. Foto: MOE A/S, PLH Arkitekter A/S og ETN Arkitekter ApS
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nyt rådhus: Her er vinderforslaget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nyt rådhus: Her er vinderforslaget
Vordingborg - 24. juni 2020 kl. 23:00
Af J.C. Borre Larsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det bliver MOE, PLH Arkitekter og ETN Arkitekter, som skal stå i spidsen for Vordingborg Kommunes nye rådhus - Borgernes hus.

arrow Læs også: Skal det gamle rådhus bevares?

Det besluttede kommunalbestyrelsen på onsdagens møde. Byggeriet skal stå klart ved årsskiftet 2022-2023.

Der er tale om fire etager, tagterrasse med udsigt til Gåsetårnet, hovedindgang fra Valdemarstorvet, foreningszone med mødelokaler, solceller på taget, en multifunktionel sal, demokratiplads og 220 vinduesvendte arbejdspladser.

Det nue rådhus - Borgernes hus skal bygges sammen med Jobcenter og Borgerservice, så de to etaper fremstår som en helhed.

- - Vi har lagt vægt på arkitektur, økonomi, bæredygtighed og sammenhæng til omgivelserne i bedømmelsen. Og så skal mavefornemmelsen selvfølgelig være rigtig. Med vinderforslaget har vi fået et solidt og realistisk udgangspunkt, og jeg er sikker på, at det bliver et dejligt hus for borgere og medarbejdere, siger borgmester Mikael Smed (S).

Mange detaljer skal på plads

I praksis skal Vordingborg Kommune nu indgå aftale med konsortiet om totalrådgivning på projektet. I august begynder planlægningen i detaljer, og i den proces har både kommende brugere af huset og medarbejdere en vigtig rolle.

- Der er mange detaljer, der skal på plads over det næste halve år, når det gælder indretningen af faciliteter til borgere, foreninger og medarbejdere. Vi skal også have kigget lidt mere på bæredygtighed, tilgængelighed og andre elementer i vinderforslaget. Det glæder vi os til at komme i gang med, fortæller Mikael Smed.

De øvrige konkurrenceforslag kom fra konsortier med Lundgaard & Tranberg Arkitekter og Henning Larsen Architects i spidsen.

Fra mandag 29. juni kl. 11 bliver forslagene udstillet på Vordingborg Bibliotek. Mandag 29.juni fra kl. 17-18 er man velkommen på Vordingborg Bibliotek, hvor borgmester Mikael Smed og kommunaldirektør Lau Svendsen-Tune er klar til en snak om ideer og input.

Tidsplan

Når 2020 rinder ud, skal det nye hus være projekteret færdigt. I januar 2021 skal hovedentreprisen i udbud. I sensommeren 2021 bliver det første spadestik taget, og går alt efter planen, kan huset tages i brug ved årsskiftet 2022-2023.

Se det nye rådhus - Borgernes hus i billedserien øverst.

arrow Nye rådhus-tegninger for otte millioner
23. juni 2020 kl. 21:30 Opdateret: kl. 18:11
Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk