15. juli 2020
Den tidligere gartnerigrund på Masnedø er for alvor ved at blive forvandlet til byggeplads for den nye storstrømsbro. Den største af de hvide haller, som er mere end 300 meter lang, står meget snart klar til støbningen af bro-fagene.Foto: Vejdirektoratet
Den tidligere gartnerigrund på Masnedø er for alvor ved at blive forvandlet til byggeplads for den nye storstrømsbro. Den største af de hvide haller, som er mere end 300 meter lang, står meget snart klar til støbningen af bro-fagene.Foto: Vejdirektoratet
Foto: Kristian Danielsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nyt italiensk firma skal støbe Storstrømsbroen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nyt italiensk firma skal støbe Storstrømsbroen
Vordingborg - 04. december 2019 kl. 05:02
Af Lars Christensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En af de største og vigtigste anlægskontrakter på den nye Storstrømsbro går til endnu et italiensk firma.

arrow Læs også: Ny Storstrømsbro bliver snart synlig

Det er det store bygge- og anlægsentreprenørfirma CEM Estero fra det nordlige Italien, der er på vej til Danmark, skriver Fagbladet 3F.

CEM Estero skal stå for støbningen af fundamenter og brofag, som bliver formet af stål og støbt i beton de kæmpemæssige fabrikshaller, der er ved at blive opført på den gamle gartnerigrund på Masnedø.

Den sidste af de i alt fire haller er meget tæt på at stå færdig, og det nye firma rykker efter planen ind i januar med de første 30-40 ansatte. Herefter følger en række ansatte mere, så firmaet når op på omkring 100 ansatte inden sommeren. Ansatte, som vil blive hentet her til primært fra Italien.

CEM Estero er et ubeskrevet blad i Danmark. Selskabet har kontorer i Italien og de to oliestater Saudi-Arabien og Qatar.

Langt hovedparten af CEM Esteros aktiviteter er i Mellemøsten, hvor de ifølge fagbladet 3F har været med til at opføre store industrianlæg, metrostationer, lufthavnen i Doha, et Hilton-hotel og højhuse i et finansdistrikt i Riyadh opkaldt efter kong Abdullah af Saudi-Arabien.

Valget af det udenlandske entreprenørfirma er dog hverken usædvanligt eller problematisk, understreger Christian Lemvigh.

- Det har hele tiden været planen at hente firmaer ind, der har den rette specialviden. Meldingen har fra start af lydt, at der vil være en overvægt af lokale arbejdspladser i de første faser af projektet, og når der bliver brug for mere specialiseret arbejdskraft, så vil der komme mere udenlandsk arbejdskraft ind. Det er det, som vi ser nu, forklarer Christian Lemvigh.

Han understreger, at CEM Estero ligesom de øvrige firmaer på byggeriet vil melde sig ind i Dansk Byggeri og skal undergå løbende løntjek med deltagelse af blandt andre 3F.

Christian Lemvigh understreger, at en række danske firmaer er involveret i brobyggeriet.

- Vi har haft en række gode, danske virksomheder til at hjælpe os, siger han.

Blandt andet har SBJV kontrakter med det lokale entreprenørfirma Holbøll fra Lov samt marineentreprenørfirmaet Rhode Nielsen. De danske firmaer står for anlægsarbejdet ude på vandet, hvor man er i fuld gang med at støbe fundamenterne til de første bropiller. Når det kommer til entreprenørarbejde på vandet er Rhode Nielsen et af de førende firmaer på området og har opgaver rundt om i hele verden.

arrow Italienske brobyggere skifter ud i toppen
08. januar 2020 kl. 15:10 Opdateret: kl. 15:10
arrow Nyt projekt vil genbruge Storstrømsbroen
17. december 2019 kl. 05:33 Opdateret: kl. 07:43
arrow Sikkerheden halter fortsat ved brobyggeriet
23. november 2019 kl. 05:52 Opdateret: kl. 16:36
Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk