8. juli 2020
Det er ikke nemt for DTU at komme igennem med planerne om at flytte Lindholm til Lyngby. Ministeren har sat beslutningen på pause endnu en gang.
Det er ikke nemt for DTU at komme igennem med planerne om at flytte Lindholm til Lyngby. Ministeren har sat beslutningen på pause endnu en gang.
Foto: Kristine Amalie Linnet
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nyt håb for Lindholm

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nyt håb for Lindholm
Vordingborg - 22. januar 2011 kl. 06:00
Af Kristine Amalie Linnet
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk
POLITIK: Flytningen af Lindholm viser sig at være en besværlig sag for Danmarks Tekniske Universitet (DTU). Nu har videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen endnu engang sat beslutningsprocessen på pause, mens "nærmere analyse" foregår. Det sker efter at den anerkendte professor, Søren Alexandersen, har skrevet en email til ministeriet og forholdt sig kritisk over for DTUs argumenter for at flytte forskningsstationen ind til byen.
arrow Læs også: DTU Lindholm kan reddes fra politisk side

- På den baggrund finder ministeriet, at der er behov for en nærmere analyse og vurdering af beslutningsgrundlaget, udtaler Charlotte Sahl-Madsen.

Professor Søren Alexandersen er tidligere leder af Statens Veterinære Institut for Virusforskning på Lindholm og i dag chef for National Centres for Animal Disease i Winnipeg i Canada. Han tvivler på DTUs argumenter om, at en flytning af Lindholm vil spare penge.

- Jeg har en ren teknisk tilgang til det, og jeg tvivler meget stærkt på de økonomiske tal. DTU har jo lagt vægt på økonomien, men jeg mener ikke der er de gevinster, som de ligger frem, siger Søren Alexander til Sjællandske og fortæller, at hans synspunkter bygger på erfaring fra sine egne år på Lindholm og fra tilsvarende laboratorier, som ligger på fastlandet i England, USA og Canada.

Læs mere i avisen lørdag.
arrow DTU Lindholm lukker endegyldigt
24. april 2012 kl. 05:13 Opdateret: kl. 11:08
arrow DTU beslutning bekymrer i folketinget
11. februar 2012 kl. 06:00 Opdateret: kl. 23:23
arrow Lindholm for dyr i drift
21. januar 2012 kl. 06:17 Opdateret: kl. 08:53
Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk