24. maj 2019
Lokalråd og kommune er gået sammen om ansøgning til forsøgspulje. Foto: Lars Christensen
gallery icon

Se billedserie

Lokalråd og kommune er gået sammen om ansøgning til forsøgspulje. Foto: Lars Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nyt forsøgsprojekt vil forskønne halvø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nyt forsøgsprojekt vil forskønne halvø
Vordingborg - 24. oktober 2018 kl. 05:48
Af Lars Christensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Plantningen af nye træer og blomster langs gaderne i og omkring Jungshoved by, etableringen af en hyggelig landsbyhave bag købmandsgården og en folkeplads på de grønne arealer ved fodboldbanerne.

Det er nogle af hovedtrækkene i et helt nyt byfornyelsesprojekt, der er ved at tage form på Jungshoved ved Præstø.

Bag projektet står Vordingborg Kommune og Jungshoved Lokalråd, der har arbejdet meget stærkt for at få rammerne for projektet på plads. Der blev med meget kort varsel inviteret til åbent lokalrådsmøde tirsdag aften, hvor alle interesserede kunne komme og høre nærmere om det nye projekt.

Årsagen til, at det pludselig er gået så stærkt med at få omsat områdets visioner til et konkret projekt er, at man vil nå deadlinen 1. november for ansøgninger til Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsens forsøgspulje.

I år er der afsat hele 13,9 millioner kroner til byfornyelsesprojekter inden for temaet »natur og landskabsværdier i byfornyelsen«.

- Da vi tilbage i august havde borgermøde om byfornyelse, lød meldingen fra kommunen, at det var svært at finde midler til nye byfornyelsesprojekter, men efterfølgende har de så fundet den her mulighed, som er oplagt til Jungshoved, forklarede lokalrådets næstformand, Jørgen B. Svendsen, da han tirsdag aften bød velkommen ved mødet på Jungshoved gamle skole.

- Vi er vant til, at vi normalt har skullet klare os selv herude, men denne gang må vi sige, at kommunen har arbejdet imponerende hurtigt, og vi er meget glade for det hårde arbejde, som kommunens folk har lagt i at få det til at lykkedes, tilføjede lokalrådsformanden.

Læs mere i Sjællandske onsdag.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk