18. september 2020
Kirken er pakket ind i stilladser og totalt overdækket med presseninger, så håndværkerne kan blive færdige med arbejdet inden deadline den 1. december, håber kirkeværge Runa Stolt Hellesøe og menighedsrådsformand William Houman. Foto: Lene C. Egeberg
gallery icon

Se billedserie

Kirken er pakket ind i stilladser og totalt overdækket med presseninger, så håndværkerne kan blive færdige med arbejdet inden deadline den 1. december, håber kirkeværge Runa Stolt Hellesøe og menighedsrådsformand William Houman. Foto: Lene C. Egeberg
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nyord Kirke får nyt tag for 1,4 millioner kroner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nyord Kirke får nyt tag for 1,4 millioner kroner
Vordingborg - 14. september 2019 kl. 06:00
Af Lene C. Egeberg
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Har man planer om at følge en gudstjeneste i Nyord Kirke, må man væbne sig med lidt tålmodighed. Næste gang, sådan en holdes, bliver nemlig først 1. december - 1. søndag i advent - da kirken blev lukket ned 1. september og vil forblive lukket de kommende måneder, mens der lægges helt nyt tag.

- Der er ikke noget undertag, som man ellers bruger nu, og det har givet nogle fugtskader på loftet inde i kirken. Dem har vi så brugt penge på at reparere hvert år, og for seks år siden fik vi også udbedret nogle revner, der var kommet over vinduerne, fortæller kirkeværge Runa Stolt Hellesøe om det forestående arbejde.

Arbejdet kommer til at koste 1,4 millioner kroner, som man har søgt om og fået fra provstiet, som ved de jævnlige kirkesyn har været enige i, at en reparation var ved at være ret så tiltrængt.

Til gengæld regner menighedsrådet så også med, at kirken kan klare sig uden yderligere store reparationer i mange år frem, for udover taget ser alt ud til at være i god stand.

- Men det bliver da spændende, når håndværkerne begynder at kunne kigge ind i hjørnerne, når taget kommer af, for der kan vi ikke komme ind normalt på grund af hvælvingen. Men indtil videre har de da sagt, at alt ser godt og sundt ud, siger Runa Stolt Hellesøe.

At kirken på Nyord er så ung sammenlignet med områdets andre kirker, skyldes, at noorboerne, som beboerne kaldes, faktisk klarede sig helt fint uden, indtil provst Daniel Smith i Stege klagede til kong Christian VIII over de hedenske indbyggere på den lille ø - en situation, der kun kunne rettes op på ved, at de fik deres egen kirke, mente provsten.

- Det her er den største reparationsopgave, der har været, siden kirken blev bygget, siger menighedsrådsformand William Houman om det forestående arbejde.

Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk