18. september 2021
Nye studerende til lærer og pædagog starter snart på Absalon. Foto: J.C. Borre Larsen
Nye studerende til lærer og pædagog starter snart på Absalon. Foto: J.C. Borre Larsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nye studerende skal være vakse for at skaffe en bolig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nye studerende skal være vakse for at skaffe en bolig
Vordingborg - 31. juli 2021 kl. 06:00
Af Claus Vilhelmsen

En ting er at blive optaget på sit foretrukne studium, men allerede samme dag venter næste benspænd: At skaffe en studiebolig.

Det er velkendt, at det kan være umådelig svært i København, Århus og Aalborg, men hvad med Vordingborg? Her starter nye lærer- og pædagogstuderende meget snart, og selvom mange kan bo hjemme hos mor og far, er der alligevel en del, der kommer andre steder fra.

Som campusansvarlig på Absalon Stina Løvengreen Møllenbach siger:

- Vi optager mest studerende, der bor i området, men der kommer også studerende hertil.

- Det, jeg hører, er, at det ikke er lige så svært at få et sted at bo som i København, men jeg har heller ikke hørt om studerende, som søger til Vordingborg, fordi det er let at få et sted at bo.

Lige over for Absalon på Kuskevej er der nogle få ungdomsboliger, men Stina Møllenbach mener, at de er for dyre for de studerende.

Venteliste

Arbejdernes Boligselskab er det bedste bud, hvis en ung studerende udenbys fra skal have et sted at bo i byen. Selskabet har 109 boliger på Kildemarksvej tæt på TV2Øst.

- Vi har intet problem med at få dem lejet ud, og der kan godt være en lille venteliste, siger forretningsfører Lars Lykkeby, som Sjællandske fanger i hans ferie, og derfor har han ikke det nøjagtige tal.

Han påpeger, at de nye studerende lige er blevet optaget, og derfor vil tallet stige omkring 1. august og kan komme op på 40-80 personer.

- Men det er jo ikke sikkert, at de alle er seriøse. Nogle gange vil de gerne vente, eller de har bare ikke fået slettet deres navn på ventelisten, siger Lars Lykkeby.

Ungdomsboligerne i Kildeparken blev bygget i tre etaper, og derfor er der også forskellige priser på dem. De fleste af boligerne er to-værelses, og de dyreste koster ca. 4.200 kr. Man kan godt lade en kammerat flytte ind for at dele udgiften. En et-værelses koster typisk 3.200 kr.

Lars Lykkebo erkender, at så ryger det meste af SU'en, og man må arbejde ved siden af for at få det til at løbe rundt.

Vorbo

Også Vordingborg Boligselskab (Vorbo) har ungdomsboliger, men kun ganske få.

- Vi har 12 ungdomsboliger i Mølleparken og fire i Kastrup. De er forbeholdt studerende og unge mennesker med specielle behov, fortæller direktør i Vorbo Jens Hartmann.

- Der er meget lidt udskiftning, og med de få henvendelser, vi får, henviser vi som regel videre til Arbejdernes Boligselskab, siger han.

Mesterlære

En af grundene til, at konkurrencen om studieboliger ikke er så stor i Vordingborg, er det faktum, at man kan studere til lærer på Absalon og bo langt væk. Der er nemlig tale om en slags mesterlære.

Presseansvarlig hos Absalon Klaus Kristensen oplyser, at han har haft kontakt til en ung pige fra Korsør, som vil studere på Absalon på Kuskevej i Vordingborg samtidig med, at hun skal undervise på en skole i Skælskør. Noget tilsvarende gør sig gældende for en elev, der bor i Holbæk-området.

- Det kan kun lade sig gøre i Vordingborg og ikke på lærerseminarierne i København og Roskilde, og derfor er der studerende, der bevidst vælger Vordingborg, siger Klaus Kristensen.

Forældrekøb

Hos byens ejendomsmæglere er der ikke ligefrem run på i anledning af det nye studieår. Thomas Enevoldsen, ejer af Home i Vordingborg har kun mærket en svag interesse for forældrekøb.

- Det sidste halve år har vi haft to eller tre forældrekøb. Den ene er en ung kvinde, som skal til at studere, men om det er nu, ved jeg ikke, siger han.

Enevoldsen påpeger, at det i det hele taget er svært at finde lejligheder til leje i Vordingborg.

Hos Danbolig ser billedet endnu mere dødt ud.

- Der er næsten ingen forældrekøb af mindre lejligheder, og det sidste halve år har der ingen været. Jeg forventer dog, at det kommer i august/september. De unge er jo lige blevet optaget på uddannelserne, siger Trine Kildemark fra Danbolig.

Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk