26. november 2020
Politikerne i Vordingborg Kommune lægger op til, at udlændinge skal trykke hænder med borgmester Mikael Smed, når de får dansk statsborgerskab.  Foto: Jens Wollesen
Politikerne i Vordingborg Kommune lægger op til, at udlændinge skal trykke hænder med borgmester Mikael Smed, når de får dansk statsborgerskab. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nye statsborgere skal give hånd til borgmesteren

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nye statsborgere skal give hånd til borgmesteren
Vordingborg - 13. februar 2020 kl. 09:05
Af J.C. Borre Larsen

Frem med labben. Det var tidligere udlændingeminister Inger Støjberg (V), som indførte kravet om håndtryk, hvis man vil være dansk statsborger.

Den holdning deler den lokale socialdemokrat Anders J. Andersen.

- Det er mærkeligt, at man ikke vil give håndtryk. Det er dansk tradition og vestlig kultur. Man giver hånd på arbejdspladser og i andre sociale sammenhænge, siger Anders J. Andersen.

Han er formand for Udvalget for Arbejdsmarked og Uddannelse.

Her er man i gang med at stykke et nyt forslag sammen til en grundlovsceremoni, som skal fastlægge retningslinjerne, når udlændinge skal have dansk statsborgerskab i Vordingborg Kommune.

Ud over det obligatoriske håndtryk lægger udvalget op til, at ceremonierne skal foregå to gange om året i byrådssalen i Vordingborg, at det er borgmester Mikael Smed (S), som står for ceremonierne, og at udgifterne afholdes indenfor kommunalbestyrelsens samlede ramme.

- I stedet for at skændes om håndtryk, som er lovpligtigt, lægger vi op til en fest. Det er stort, når vi kan hilse nye borgere velkommen til vores land, mener Anders Andersen.

Arbejdsmarked og Uddannelsesudvalget har sendt forslaget til høring i Integrationsrådet, inden det endeligt skal vedtages i kommunalbestyrelsen.

Der er i år lagt op til, at de to årlige ceremonier bliver 22. april og 21. oktober.

Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk