9. juli 2020
Her ses en oversigt over »slagterigrunden«. De eksisterende boliger på Stationsvej ses øverst og lejlighederne på Femøvej og Askøvej ses i bunden. Søen øverst i billedet findes i forvejen.Illustration: Kiss Development
gallery icon

Se billedserie

Her ses en oversigt over »slagterigrunden«. De eksisterende boliger på Stationsvej ses øverst og lejlighederne på Femøvej og Askøvej ses i bunden. Søen øverst i billedet findes i forvejen.Illustration: Kiss Development
Foto: Gitte Overgård Nielsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nye boliger på slagteri-grund er i høring

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nye boliger på slagteri-grund er i høring
Vordingborg - 19. november 2019 kl. 09:16
Af Lars Christensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

35 til 40 nye boliger kan være på vej på Sydhavnen i Masnedsund.

Den tidligere slagteri-grund mellem Sydhavnsvej og Stationsvej ser nu efter mere end 12 års ventetid ud til at blive bebygget.

Allerede tilbage i 2006 blev der lavet en lokalplan for området, der dengang skulle indgå i det store »De syv søstre« projekt, der skulle gøre Sydhavnen til en eksklusiv bydel.

Finanskrisen punkterede de store visioner for havnefronten, og området har siden ligget øde tilbage som en kæmpe græsplæne.

Dropper punkthus

Nu er byggelysten fundet frem igen, og det er det lokale firma Kiss Development med Michael »Eske« Eskildsen i spidsen, der nu vil bygge på grunden. Det bliver dog ikke det samme projekt, der nu skal føres ud i livet.

Oprindeligt var planen at opføre fire af »De syv søstre«-projektets syv punkthuse på Slagteri-grunden, men de planer er nu skrottet til fordel for et bygge-projekt med tæt-lav bebyggelse.

Gitte Overgård Nielsen

Oprindeligt var planen, at slageri-grunden 
skulle rumme fire af de syv punkthuse i 
»De syv søstre«-projektet for Sydhavnen. 
I stedet er der nu lagt op til rækkehuse.
Illustration: Kiss Development


En så markant ændring af projektet kræver en ny lokalplan, og den blev for nyligt sendt i høring.

Op til 12 meter

I lokalplansforslaget kan man læse om planerne for cirka 35 til 40 boliger i en tæt-lav bebyggelse, der er tiltænkt både børnefamilier, ældre og unge.

Boligerne opføres i to forskellige højder. Bygningerne længst inde på grunden opføres i ét plan i minimum 5,5 meter og maksimum 8 meter mod det regnvandsbassin, der allerede findes på grunden.

Boligerne ud mod Sydhavnsvej opføres i to plan i minimum 8 meter og maksimum 12 meter. Boligerne har ensidig taghældning med laveste facade vendt mod bebyggelsens midte.

I lokalplansforslaget understreges det, at bygningerne skal være et gedigent muret kvalitetsbyggeri, og at de grønne områder skal være indbydende og forskønnende for hele Sydhavnsområdet. Det er tanken, at det eksisterende regnvandsbassin skal indgå som en del af en rekreativ park for områdets beboere.

Det nye lokalplansforslag er i høring frem til 10. december og kan ses på www.hoeringer.vordingborg.dk. Man kan sende idéer og kommentarer til planen på tekpost@vordingborg.dk eller til kommunens Plan og Byg-afdeling.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk