19. januar 2020
Borgmester Mikael Smed (th) "klipper snoren" til FGU's nye skole i Vordingborg. Til venstres ses skoleleder Allan Bjørn Foto: J.C. Borre Larsen
Borgmester Mikael Smed (th) "klipper snoren" til FGU's nye skole i Vordingborg. Til venstres ses skoleleder Allan Bjørn Foto: J.C. Borre Larsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny uddannelse åbnet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny uddannelse åbnet
Vordingborg - 12. august 2019 kl. 12:52
Af J.C. Borre Larsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Når noget nyt skal indvies, klipper honoratiores normalt den røde snor. Men da Den forberedende grunduddannelse (FGU) mandag middag åbnede på Langøvej 6 i Vordingborg, var snoren byttet ud med to brædder, som blev savet over af Vordingborg Kommunes borgmester, Mikael Smed, (S) og én af FGU's elever, den 19-årige Emil Børsting.

FGU er nemlig en spritny uddannelse med vægt på prakisk læring. Her går elever, som er under 25 år, og som endnu ikke er parat til at gå i gang med eller gennemføre en anden ungdomsuddannelse.

Inden Mikael Smed startede motorsaven, sagde han i sin tale:

- Vi tror på, at alle er gode til noget. Vi tror på, at FGU giver glade elever, som får mod på at tage en ungdoms-uddannelse eller finde et arbejde, lød det fra borgmesteren, der samtidig er formand for bestyrelsen for FGU Syd- og Vestsjælland.

FGU afløser Produktionsskolen Strømmen i Vordingborg. Strømmen er nu én af fire afdelinger under FGU, som hører under FGU Syd- og Vestsjælland.

Ud over Vordingborg ligger der FGU-skoler i Næstved, Slagelse og Korsør.

Skolen i Vordingborg kommer til at rumme en blanding af cirka 150 nye og gamle elever. De elever, der tidligere gik på Strømmen, fortsætter deres eksisterende forløb på FGU.

Leder for FGU i Vordingborg bliver indtil videre Allan Bjørn, der også stod i spidsen for Strømmen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk