26. januar 2020
- Medlemmerne er enige. Der var i hvert fald ingen, der sagde mig imod, smiler Rasmus Evind efter mødet, hvor Præstø Handels- og Erhvervsforening blandt andet diskuterede byens fremtid. Foto: Peer Rasmussen
- Medlemmerne er enige. Der var i hvert fald ingen, der sagde mig imod, smiler Rasmus Evind efter mødet, hvor Præstø Handels- og Erhvervsforening blandt andet diskuterede byens fremtid. Foto: Peer Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny strategi skal holde liv i Adelgade

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny strategi skal holde liv i Adelgade
Vordingborg - 11. september 2019 kl. 08:47
Af Nina Lise
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hvorfor skal man køre til Præstø?

Det diskuterede medlemmer af Præstø Handels- og Erhvervsforening, da de forleden satte fjordbyens fremtid på dagsordenen.

Nethandel og indkøbscentre presser detailhandelen. I stedet skal man satse på bosætning og turisme.

- Når man ser, hvor udviklingen bærer hen, er det ikke længere nok at lade detailhandelen trække læsset. Vi må erkende, at det ikke er Præstø, folk kører til, når de skal købe stort ind af tøj og udstyr til hele familien, siger Rasmus Evind, formand for Præstø Handels- og Erhvervsforening.

- Man skal stadig kunne købe en flot aftenkjole, men ellers er der andre, der trækker mere end os. Vi skal kunne alt det, Amazon ikke kan. Folk skal komme til Præstø for at spise, overnatte og være aktive.

Præstø har ikke et stort sommerhusområde. Derfor skal fjordbyen ikke gøre sig til det nye Marielyst.

I stedet tiltrækker byen i smørhullet mellem Gåsetårnet og Møns Klint mange vandrere og cykelturister. Både de og endagsturisterne, der kommer for at gå på café, restaurant og nyde miljøet, lægger impulskøb i butikkerne.

- Selvom der kører en debat om affald i naturen langs Camønoen, er cykelturisme og vandrere en mere klimavenlig form for turisme. Det skal vi holde fast i. Det gælder om at holde balancen mellem dem, der bor her, og dem der kommer udefra, siger Rasmus Evind, der erkender, at ikke alle synes om motorcykler og amerikanerbiler på havnen, når de sidder på deres båd og gerne vil lytte til fuglene.

- Men der skal være plads til alle. Det er en dialog, vi løbende må tage.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk