25. september 2020
Transportminister Benny Engelbrecht (S) og Vordinborgs borgmester Mikael Smed (S) klipper snore til den nye gangbro. Foto: Claus Vilhelmsen
gallery icon

Se billedserie

Transportminister Benny Engelbrecht (S) og Vordinborgs borgmester Mikael Smed (S) klipper snore til den nye gangbro. Foto: Claus Vilhelmsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny station til Vordingborg og togene kører igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny station til Vordingborg og togene kører igen
Vordingborg - 01. september 2019 kl. 11:33
Af Claus Vilhelmsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Det har været det, vi i Jylland kalder »noget værre bøvl«.

Transportminister Benny Engelbrecht (S) lagde ikke skjul på, at de sidste fem måneder med togbusser har været en prøvelse for togpendlerne, da han indviede Vordingborgs nye station lørdag.

Men han glædede sig over stationen, som sammen med den nye Masnedsundbro er det mest synlige resultat af det store arbejde med jernbanen fra Ringsted til Orehoved, skriver Sjællandske.

- Nu kommer vi tilbage til normale transporttider til København, og når elektrificeringen er tilendebragt, kan der kappes 20 minutter af transporttiden, lovede Engelbrecht.

Han åbnede også op for toge til Hamburg på under to timer.

- Toge er en del af løsningen på klimaudfordringerne, og projektet bidrager til regeringens ambition om at være en grøn regering, fortsatte han. og takkede EU for at bidraget med 1,1 milliard kr.

Inden ministeren kom på, fortalte projektleder fra Banedanmark Klaus Jørgensen om, at sporene er blevet justeret hele vejen ned fra Ringsted og foreløbig til Orehoved.

- 29. september er vi færdige på strækningen til Nykøbing Falster, lovede han.

- Vi har forhøjet 14 broer, gjort Masnedsundbroen klar, lavet ny gangbro og pendler-p-plads i Vordingborg, og Orevej åbnes i løbet af efteråret. Senere kommer signaler, der giver en tophastighed på 200 km/timen, forudsagde han.

Det er Banedanmarks station, og det er også deres spor, derfor kunne man måske godt forvente, at det også er Banedanmark, der har betalt hele gildet.

Men for at få indflydelse på, hvor gangbroen skal stå, har Vordingborg Kommunen betalt en del af gangbroen.

Gangbroen binder stationen sammen med vores uddannelsesinstitutioner, så man kan gå direkte på broen uden at skulle gå over vejbroen, fortalte borgmester Mikael Smed (S), da det blev hans tur til at tale.

Så skulle snoren klippes, og den ære fik transportministeren og borgmesteren i fællesskab.

Det skriver Sjællandske

Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk