12. juli 2020
En lokalplan for et område på 55 hektar solceller - en højere type end på billedet her - er netop sendt i høring. Foto: Mie Neel
En lokalplan for et område på 55 hektar solceller - en højere type end på billedet her - er netop sendt i høring. Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny lokalplan åbner for højere solceller

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny lokalplan åbner for højere solceller
Vordingborg - 01. juni 2020 kl. 05:55
Af J.C. Borre Larsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Lokalplanen for et kæmpe solcelleanlæg på 55 hektar er netop sendt i høring frem til 24. juli. Lokalplanen vil gøre det muligt at etablere et solcelleanlæg i den nordlige del af Barmosen nord for Vordingborg.

Området er allerede udpeget til solcelle-område i kommunens store samlede solcelle-plan. Med den nye lokalplan og det medfølgende kommuneplantillæg bliver der dog åbnet op for, at firmaet bag anlægget kan opføre højere solceller end ellers planlagt.

Oprindeligt var det fastlagt, at solcellerne ikke må være højere end tre en halv meter. Men firmaet bag vil gerne opføre en ny form for solceller, der er udstyret med et såkaldt trackersystem, der gør at solcellepanelerne følger solens placering på himlen. Dermed kan solcelle-anlægget producere endnu mere strøm.

Den nye type solceller kan dog ikke holde sig under de oprindelig tre en halv meter og derfor lægger man op til at hæve højden til fire meter.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk