24. august 2019
Lena Sigil glæder sig til at åbne ny isbar i den vestlige ende af Algade. Men glæden overskygges af de seneres dages massive shitstorm, som hun er kommet ind i på grund af en strid om navnet på isbaren.Foto: Lars Christensen
Lena Sigil glæder sig til at åbne ny isbar i den vestlige ende af Algade. Men glæden overskygges af de seneres dages massive shitstorm, som hun er kommet ind i på grund af en strid om navnet på isbaren.Foto: Lars Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny isbar ramt af navnestrid inden åbningen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny isbar ramt af navnestrid inden åbningen
Vordingborg - 09. april 2019 kl. 06:19
Af Lars Christensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Lena Sigil har i fem år været medejer af Lydolphs Isbari Nakskov. Nu har hun besluttet sig for at åbne en isbar med samme navn i Vordingborg, men det har ført til en iskold navnestrid.

arrow Læs også: Omstridt isbar åbner under nyt navn

Navnet Lydolph stammer nemlig fra den kendte ismager Jørgen Lydolph. Den i dag 82-årige ismager betragtes som lidt af en legende i branchen, og han driver i dag en isbar i Nykøbing Falster.

I 2014 solgte han butikken i Nakskov til Lena Sigil og to andre med den udtrykkelige aftale om, at navnet Lydolphs Isbar gerne måtte videreføres.

Åbningen af isbaren i Vordingborg møder dog voldsom modstand fra Jørgen Lydolphs børn og børnebørn.

- Det var med dyb forundring, jeg forleden modtog en besked fra en facebook-ven, bosiddende i Vordingborg, med spørgsmål om min far nu også åbner isbar i Vordingborg. Godt nok har min far givet købere tilladelse til at videreføre forretninger i hans navn, såfremt de overholdt hans forretnings-koncept. Men da ikke i Vordingborg, lyder det vredt fra datteren Anna Lydolph.

Datterens brev er også blevet delt flere steder på Facebook, hvor mange læsere nu truer med boykot af isbaren i Vordingborg,

- Det er gået helt amok. Jeg havde slet ikke tænkt over, at der kunne være et problem med det. Jeg købte jo butikken for fem år siden. Jeg tænkte, at jeg jo lige så godt kunne videreføre navnet her i Vordingborg. Det er jo det navn, jeg har haft et tilhørsforhold til i fem år. Jeg har bestemt ikke gjort det for at genere nogen, understreger Lena Sigil, der nu har taget kontakt til en advokat for at få undersøgt navnestriden juridisk.

- Er der den mindste tvivl om ejerskabet, så lægger jeg mig fladt ned, men jeg vil ikke give op på forhånd. Butikken blev købt på ærlig vis, og jeg har handlet i god tro, fortæller hun.

Trods navnestriden fortsætter planerne for den store åbning af isbaren på Algade 18C. Åbningen finder sted torsdag, 11. april. Her er der gratis softice fra klokken 11.

arrow Den friske fyr som bragte den store is til Danmark
08. november 2018 kl. 16:01 Opdateret: kl. 16:01
arrow Lydolph har solgt sin isbutik
13. april 2018 kl. 14:35 Opdateret: kl. 16:12
arrow Lydolph ismand fylder 80
15. september 2016 kl. 14:14 Opdateret: kl. 09:50

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk