5. august 2020
En gæld til skat på 1,2 millioner førte til, at Sværdborg Friskole blev erklæret konkurs tilbage i foråret. Nu forsøger en trio af tidligere ansatte at starte en ny friskole op.  Foto: J.C. Borre Larsen
En gæld til skat på 1,2 millioner førte til, at Sværdborg Friskole blev erklæret konkurs tilbage i foråret. Nu forsøger en trio af tidligere ansatte at starte en ny friskole op. Foto: J.C. Borre Larsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny friskole på vej i velkendte rammer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny friskole på vej i velkendte rammer
Opdateret 09. oktober 2019 kl. 12:40
Vordingborg - 09. oktober 2019 kl. 05:16
Af Lars Christensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Bygningerne er de samme, men undervisningen skal være anderledes.

Sådan lyder visionen fra en initiativgruppe på tre tidligere ansatte på Sværdborg Friskole, der nu har sat sig for at åbne en ny friskole i de gamle lokaler, skriver sn.dk.

Navnet bliver Tinghøj Friskole, opkaldt efter vejen, hvor skolen ligger på, Tinghøjvej. Det er dog ikke kun navnet, der bliver anderledes.

- Det bliver ikke ligesom Sværdborg Friskole. Vi tager det bedste med fra den gamle skole, men der kommer også en masse nyt, fortæller lærer Ghita Malm, den ene af de tre personer i initiativgruppen.

Desuden består gruppen af pædagog Anna Maia Lerche Rasmussen og bogholder Tina Ulriksen. Alle tre arbejdede de på Sværdborg Friskole op til konkursen tidligere i år.

En af de nye tiltag er en markant anderledes indretning af klasselokalerne.

- Der skal være fleksible multirum i alle klasser, hvor vi vil arbejde meget med indretning og belysning, så eleverne får nogle moderne og inspirerende rammer at lære i, forklarer Ghita Malm.

- Vi vil tilbyde andre måder at lave undervisningen på. Hvis man vil have en mere spændende skoledag, skal man vælge os, forklarer hun og tilføjer, at der også er lagt op til kortere skoledage.

Initiativgruppen holder informationsmøde tirsdag 12. november fra klokken 17 til 19 på skolen i Over Vindinge på Tinghøjvej 4A.

- Vi glæder os til at se så mange som muligt af vores kommende elever, forældre, samarbejdspartnere og støtter, som vil være med til at skabe den bedste friskole, fortæller Ghita Malm.

Der vil være pause omkring klokken 18, hvor der er mulighed for at gå rundt og se eksempler på indretning og skoledag med både undervisning og SFO. Aftenen sluttes af med spørgetid.

Hvis man gerne vil deltage ved mødet opfordres man til at tilmelde sig på mail-adressen tinghoj@email.dk i god tid inden mødet.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk