21. oktober 2019
Kantstenen er høj, men det skal den være for at hjælpe de blinde. Foto: Claus Vilhelmsen
gallery icon

Se billedserie

Kantstenen er høj, men det skal den være for at hjælpe de blinde. Foto: Claus Vilhelmsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny fodgængerovergang giver klager

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny fodgængerovergang giver klager
Vordingborg - 19. september 2019 kl. 06:02
Af Claus Vilhelmsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den nye flotte fodgængerovergang af rød asfalt og med tydelige hvide tern og striber ved Rådhuset giver problemer for nogle ældre.

Sjællandske er blevet bekendt med, at rollatorbrugere har problemer med at forcere Valdemarsgade, fordi overgangen samtidig er et bump for bilerne. Bumbet går ikke i et med kantstenen til fortovet, og derfor er der en lille niveauforskel, der kommer bag på dårligt gående.

Forelagt problemet siger formand for Udvalget for Plan og Teknik Michael Larsen (R), at det ikke er noget, der er blevet drøftet i udvalget.

- Vi har ikke hørt, at det skulle være et problem, svarer Michael Larsen.

Vejingeniør Bjørn Buch, som har stået for arbejdet, fortæller, at konstruktionen er lavet sådan med vilje.

- Fodgængerovergangen er lavet efter tilgængelighedskravene. Men der er en interessekonflikt mellem kørestolsbrugere og rollatorbrugere, som ønsker en niveauforskel på nul og de blinde, som vil have en kant, de kan mærke, oplyser han.

Han fortæller videre, at kanstenen ved fodgængerovergangen er ca. to en halv meter høj, og i midten er hellen hævet lidt.

Den gamle overgang ved Badstuegade er helt fjernet. Der er heller ikke længere en helle på midten af Valdemarsgade, og det er nogle usikre ved.

- Men folk skal gå over ved den nye overgang, hvis de skal fra Badstuegade over til rådhuset. Det bliver over mere naturligt, når stien bliver lavet færdig i forbindelse med den nye overgang, forklarer Bjørn Buch.

I øjeblikket ender overgangen i en høj hæk, når man kommer fra rådhussiden og krydser Valdemarsgade. Men det bliver ændret, lover vejingeniøren.

- Vi laver et hul i hækken og en sti, så man kan gå over til Borgercenteret eller videre til Algade, siger han til Sjællandske.

Det vil også gøre det nemmere for de ansatte på Borgercenteret, når de skal over i rådhusets kantine og spise frokost

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk