31. juli 2021
Rasmus Møller fra Filtenborg El var sidste år gæsteunderviser på Kulsbjerg Skole, hvor eleverne i 7. klasse skulle prøve kræfter med el-arbejdet. Et nyt samarbejde skal nu bane vejen for endnu flere samarbejder mellem virksomheder og skoler. Arkivfoto: Lars Christensen
Rasmus Møller fra Filtenborg El var sidste år gæsteunderviser på Kulsbjerg Skole, hvor eleverne i 7. klasse skulle prøve kræfter med el-arbejdet. Et nyt samarbejde skal nu bane vejen for endnu flere samarbejder mellem virksomheder og skoler. Arkivfoto: Lars Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny aftale styrker samarbejdet mellem virksomheder og folkeskole

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny aftale styrker samarbejdet mellem virksomheder og folkeskole
Vordingborg - 13. juni 2021 kl. 12:15
Af Lars Christensen

Fysikundervisning med robotter i en produktionshal eller hjemkundskab i et professionelt køkken.

Sådan kan fremtidens skoledag se ud for eleverne i Vordingborg, Guldborgsund og Lolland Kommuner.

Kommunernes erhvervsplaymaker har indgået et samarbejde med Dansk Arbejdsgiverforening (DA), som udbreder indsatsen »Åben Virksomhed« med læringsforløb på lokale virksomheder.

»Åben Virksomhed« er faglige forløb, der er tilpasset folkeskolens fag på 7.-10. klassetrin, hvor eleverne får brugt deres viden fra fagene i praksis og kommer på praktiske virksomhedsbesøg.

Det bliver nemmere for den enkelte lærer og uddannelsesvejleder at planlægge og få kontakt til en lokal virksomhed, forklarer erhvervsplaymaker Aske Lundstrøm.

- Det nye samarbejde sikrer, at de lokale virksomheder indgår i undervisningen og bliver en naturlig del af en skoledag. Lærerne skal ikke opfinde den dybe tallerken eller etablere nye kontakter, men kan få et skræddersyet til det sted, de er i undervisningen, og til det, som eleverne synes, er spændende, fortæller erhvervsplaymakeren.

I Dansk Arbejdsgiverforening ser man frem til samarbejdet med erhvervsplaymakeren og de lokale folkeskoler i blandt andet Vordingborg Kommune.

- Vi vil gerne gøre det lettere for den enkelte lærer og uddannelsesvejleder at lave praktiske forløb i samarbejde med lokale virksomheder, så eleverne får indblik i hverdagen i de lokale virksomheder og bliver klogere på deres uddannelses- og karrierevalg, forklarer Anders Mikkelsen, som er chef for Åben Virksomhed i Dansk Arbejdsgiverforening.

I Vordingborg Kommune hilser de lokale politikere det nye samarbejde velkommen.

- Der er et lokalt paradoks, at vi desværre har mange unge, som ikke får en uddannelse, og at mange virksomheder samtidig mangler arbejdskraft. Det nye samarbejde er derfor en kærkommen chance for at skabe et match mellem de unge og de lokale virksomheder. De unge får et indblik i jobmulighederne, og virksomhederne møder fremtidens arbejdskraft, siger Susan Thydal, der er formand for Udvalget for Turisme, Udvikling og Erhverv.

Forløbene lægges på hjemmesiden www.jegskalipraktik.dk, hvor det er muligt for den enkelte skolelærer at booke et forløb. Når et forløb er booket, koordinerer erhvervsplaymakeren kontakten til en lokal virksomhed. Tilbuddene kan ligeledes findes på www.aabenvirksomhed.dk , hvor der også er tilbud til 1.- 6. klasse og gymnasiet.

1. september afholdes et webinar for skolelærere i alle tre kommuner, hvor de introduceres til mulighederne i »Åben Virksomhed«.

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk