21. januar 2019
Havn og borgterræn skal bindes bedre sammen. Første projekt i De Røde Løbere er nu ved at blive realiseret.Foto: Lars Christensen
gallery icon

Se billedserie

Havn og borgterræn skal bindes bedre sammen. Første projekt i De Røde Løbere er nu ved at blive realiseret.Foto: Lars Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nu kommer der rød løber på havnen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nu kommer der rød løber på havnen
Vordingborg - 06. januar 2018 kl. 08:04
Af Lars Christensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den røde plads har været øgenavn for Slotstorvet, men nu bliver det den officielle titel på en ny plads, der etableres ved Nordhavnen i Vordingborg.

I trekanten mellem Nordhavnsvej, Havnevej og »Tyttes Pølser« er man gået i gang med at grave ud til en ny belægning af rødbrændte teglsten i en zigzag-form. Derefter plantes hække i blodbøg og træer med rødt efterårsløv.

Den nye plads er det første af en række byfornyelses-projekter, man har arbejdet med i »De Røde Løbere«. Målet er at skabe stier, der kan binde byen bedre sammen. Den røde plads er en del af Havneruten, der med tiden skal føres op gennem borgterrænet og ud på Slotstorvet.

- Vi får en ny overgang mellem havnen og borgterrænet med en plads både til gennemgang og ophold, forklarer landskabsarkitekt Nicholas Durin fra kommunens Trafik-, Parjk og Havne-afdeling.

- Den type tegl, der er brugt på Slotstorvet, er udgået, men vi har fundet nogle i samme farve. De skal både spille sammen med torvet og med teglene fra borgmurene, fortsætter han.

I forlængelse af den nye plads kommer der en ny overgang til den anden side af Havnevej med en rød belægning på vejbanen.

Den røde plads forventes at stå færdig i marts alt efter om vejret arter sig.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk