21. september 2020
De grønne poser er bedst. Derfor har Udvalget for Klima og Miljø besluttet, at der skal uddeles flere til madaffald. Foto Thomas Olsen
De grønne poser er bedst. Derfor har Udvalget for Klima og Miljø besluttet, at der skal uddeles flere til madaffald. Foto Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nu kommer der flere poser til madaffald

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nu kommer der flere poser til madaffald
Vordingborg - 14. april 2019 kl. 12:28
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Bind en pose om håndtaget - så får du en ny rulle.

Sådan lyder det nu fra Udvalget for Klima og Miljø, der har besluttet at uddele flere poser til madaffald.

I forbindelse med indførelsen af den nye affaldsordning i oktober blev der omdelt madaffaldsposer til alle husstande. De 200 poser, der blev udleveret, vurderes at svare til et års forbrug i en gennemsnitlig husstand.

Ifølge forvaltningen har der generelt været tilfredshed med poserne i forhold til styrke, tykkelse og anvendelse. Poserne har en tykkelse på 19 my for at sikre, at der er anvendt så lidt plast som muligt, uden at det går ud over holdbarhed i forhold til anvendelsen.

AffaldPlus, der forbehandler madaffaldet på deres anlæg i Næstved, anbefaler, at man bruger poser af plast, da det giver den bedste frasortering, inden pulpen - den grød, der kommer ud af det behandlede madaffald - afsættes til biogasanlæg.

Specielle poser er ikke et krav i forhold til behandlingsanlægget, og dermed kan forbrugerne anvende egen-indkøbte poser. Dog kan der på sigt komme krav til poserne i forhold til risiko for mikroplast i det afgassede biomateriale, mener man. Materialet spredes på landbrugsjord.

Samtidig viser erfaringer fra andre kommuner, at det er vigtigt at udlevere materiel for at få sorteringen ordentligt integreret i husstandene.

Forbrugerne betaler
Udgiften til indkøb og omdeling af 200 poser er cirka 40 kroner. Udgiften bliver indregnet i det årlige affaldsgebyr. Man forventer at modtage poserne om to-tre måneder, hvorefter de er klar til at blive delt ud. Er man løbet tør for madaffaldsposer, kan man blot binde en anden pose på affaldscontainerens håndtag.

Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk