22. september 2019
Vordingborg IF?s træner, Jan Faber, frygter, at klubbens stadion ikke bliver klar til den snarlige fodboldpremiere i Serie 1. Foto: Simon Ydesen
Vordingborg IF?s træner, Jan Faber, frygter, at klubbens stadion ikke bliver klar til den snarlige fodboldpremiere i Serie 1. Foto: Simon Ydesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nu halter det igen med at få passet stadion

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nu halter det igen med at få passet stadion
Vordingborg - 23. marts 2019 kl. 04:45
Af J.C. Borre Larsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hver gang Vordingborg IF's herretræner, Jan Faber, ankommer til træning på Morten Olsens Allé, håber han, at der er gjort noget ved banen på stadion.

arrow Læs også: Renovering er endt i Bane-mareridt

Den trænger til en kærlig hånd efter vinteren, men den er endnu ikke blevet plejet af kommunens folk, og det bekymrer Jan Faber. Der er nemlig ikke lang tid til at Vordingborg IF åbner forårssæsonen. 6. april møder de blå- og hvidstribede hjemme Raklev GI, som toilmed er en topkamp i Serie 1.

- Jeg er nervøs for banen, det må jeg indrømme, lyder det fra en lettere frustreret Jan Faber.

- Uden at være ekspert forestiller jeg mig, at banen skal jævnes, der skal køres grus ud, og græsset skal slås, fortsætter han.

Vordingborg-træneren undrer sig over forløbet. Det er langt fra første gang, at fodboldfolket ryster på hovedet over baneforholdene i Vordingborg IF.

I sidste sæson var klubben nødsaget til at spille hjemmekampene på kunstofbanen ved DGI Huset Vordingborg, fordi stadion lå sygnet hen.

Efter kritik brugte kommunen i sommerpausen 350.000 kroner på at skrabe det øverste jordlag af og så nyt græs, som derefter blev gødet, klippet og vandet.

- Banen var tiptop. Kæmpe cadeau til kommunen, siger Jan Faber, inden han tilføjer:

- Det virker vanvittigt, at man bruger så mange penge på at sætte banen i stand uden at følge op på det. Vi har jo hverken haft sne eller frost.

Jan Faber håber ikke, at Vordingborg IF iger bliver tvunget til at flytte hjemmekampene til kunststofbanen.

- Vores hjemmebane er ved klubhuset, fastslår han.

- Vi samler 300-400 tilskuere til hver kamp, og klubben gør meget ud af det med pølser og lodtrækningspræmier, siger Jan Faber.

Og så er der det sportlige. Vordingborg IF har ikke tabt en hjemmekamp i hele efteråret, hvilket er stærkt medvirkende til at klubben overvintrer på andenpladsen. En placering, der står mål med ambitionerne. Den officielle målsætning er oprykning til Sjællandsserien senest i 2020.

- Nu har vi endelig fået gang i det sportslige, og så synes jeg, at det er ærgerligt, hvis ikke kommunen spiller med omkring baneforholdene, siger Jan Faber.

I Vordingborg Kommune vil udviklingsdirektør Jan Michelsen ikke svare på, hvorfor kommunen endnu ikke er kommet ud af startblokken, og om banen overhovedet bliver klar til premieren.

- Jeg synes, at klubben skal rette henvendelse til kommunen og ikke til avisen, siger Jan Michelsen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk