9. marts 2021
Vejdirektoratet har endelig - efter flere års tovtrækkerier - bevilget penge til etablering af en cykelsti på Kostervej fra De Hvide Sten (billedet) til Lendemarke. Foto: Svend Klarskov
Vejdirektoratet har endelig - efter flere års tovtrækkerier - bevilget penge til etablering af en cykelsti på Kostervej fra De Hvide Sten (billedet) til Lendemarke. Foto: Svend Klarskov
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nu får Vestmøn sin cykelsti til 42 millioner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nu får Vestmøn sin cykelsti til 42 millioner

- alle andre lokale statsveje venter fortsat

Vordingborg - 23. februar 2021 kl. 14:45
Af Mille Holst mille.holst@sn.dk

Vejdirektoratet har bevilget penge til cykelsti mellem Kostervig og Lendemarke. Det er den eneste strækning på statsveje i Vordingborg Kommune, der nu kan blive etableret. Men Kommunen er selv i fuld sving med stier i andre områder og presser også på hos Vejdirektoratet for at få flere strækninger gennem nåleøjet.

Cykelstier er et væsentligt element i Vordingborg Kommunes forsøg på at tiltrække turister, men er også vigtige for kommunens egne borgere, herunder for at sikre en sikker skolevej til de yngre borgere.

I årevis har borgere på Vestmøn kæmpet for at Vejdirektoratet skulle anlægge cykelsti på vejstrækningen mellem Mønbroen og Stege. For nylig meddelte Vejdirektoratet så, at der over de næste tre år er afsat i alt 42 millioner kroner til at anlægge cykelsti på statsvejen mellem Kostervig/De hvide sten og Lendemarke.

Hvornår selve anlægsarbejdet begynder og hvornår cykelstien står færdig er endnu ikke fast, men Michael Larsen (R), formand for Vordingborg Kommunes Udvalg for Plan og Teknik siger:

- Pengene er bevilget over en treårig periode, så det bliver i den periode.

I alt har Vejdirektoratet afsat 370 millioner kroner til nye cykelstier på statslige veje, men kun strækningen på Møn er blandt dem, der har fået penge.

Dermed må borgerne, der cykler mellem Gammel Kalvehave og Langebæk væbne sig med tålmodighed. Der kommer nemlig ingen cykelsti her foreløbig. Men der er håb forude.

- Strækningen står på Vejdirektoratets bruttoliste, fortæller Michael Larsen og påpeger, at den helt store forskel på de to lokale cykelstier er, at den på Møn allerede var projekteret, mens den på Sydsjælland kun er et ønske.

Stensved må vente

Heller skolebørnene i Stensved får umiddelbart en sikker skolevej af vejdirektoratet i denne omgang, men Michael Larsen har ikke opgivet håbet om at få lavet en midlertidig løsning, hvor cyklister og fodgængere deles om fortovet. Han har tidligere skrevet til Vejdirektoratet om at få lavet denne løsning, men har endnu ikke modtaget svar herpå.

- Vi har skrevet til dem og bedt om, om ikke de kan legalisere, at der bliver cyklet på fortovet fra byskiltet til hallen, siger han og tilføjer, at skolebørnene allerede cykler på fortovet fordi vejen er utryg for dem.

- I princippet er der bare tale om en ordentlig skiltning, men man skal formentlig også have en høring omkring det, fortsætter udvalgsformanden, der således mener, at der er tale om en meget lille økonomisk udgift for Vejdirektoratet.

Køng og Bårse godt på vej

Nordpå er Vordingborg Kommune selv i fuld gang med at etablere cykelsti mellem Bårse og Køng.

- Det er et led i sikker skolevej, fortæller Michael Larsen, og oplyser, at der også er sat penge af til reparation af de allerede eksisterende cykelstier i kommunen.

- Det beløb vil stige de kommende år i takt med at vi laver flere cykelstier, siger han.

Som afslutning bemærker han, at Vordingborg Kommune pønser på at lave såkaldte funktionskontrakter på cykelstierne. Det vil sige, at man får en ekstern entreprenør til at vedligeholde de eksisterende cykelstier til en bestemt standard og over en aftalt årerække; fuldstændig som kommunen gør det allerede med mange af sine asfalterede arealer.

Er det en god idé at udnævne politikere til ambassadører?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk