8. juli 2020
På en kold og grå morgen stod frivillige fra Rotary i Stege klar til at få de sidste af 300 æbletræer i jorden på udvalget steder ved Camønoen. Foto: Lene C. Egeberg
På en kold og grå morgen stod frivillige fra Rotary i Stege klar til at få de sidste af 300 æbletræer i jorden på udvalget steder ved Camønoen. Foto: Lene C. Egeberg
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nu er 300 træer plantet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nu er 300 træer plantet
Vordingborg - 11. november 2019 kl. 06:00
Af Lene C. Egeberg
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der går nogle år, men så skulle den også være hjemme: Gratis æbler af gamle sorter til fri afbenyttelse for vandrere langs Camønoen, og for den sags skyld dem, der bare lige kommer forbi.

I et samarbejde mellem Kirsten Rohde fra Rytzebækgaard, Rotary i Stege og Møns Museum gik en gruppe frivillige tidligt lørdag morgen i gang med at plante de sidste 50 træer, og da gruppen også var i gang sidste weekend, er der nu 300 æbletræer plantet på udvalgte steder langs Camønoen.

- Det er lidt historisk. Vi planter jo også for fremtiden, så vores børnebørn kan få glæde af dem, siger Jeanette Lopez-Zepeda, Camønoansvarlig og daglig leder på Møns Museum.

Det historiske islæt forstærkes af, at alle æbletræerne er podet med 12 forskellige sorter, som man traditionelt har kunnet finde på Møn og Sydsjælland, heraf en del, som næsten er blevet glemt og derfor har været i fare for at forsvinde. Men projektet med plantning langs Camønoen, som er støttet af Fanefjord Sparekasses Fond med 80.000 kroner og Vordingborg Kommune med 86.000 kroner, vil træerne om nogle år forhåbentlig bugne af de næsten glemte frugter.

Det var oprindelig meningen, at der skulle plantet 400 træer, men den plan har man måtte skrue lidt ned for, da det ikke lykkedes at få alle nødvendige tilladelser i hus, blandt andet fra Kystdirektoratet.

Hvad der skal ske med de overskydende træer, er samarbejdsparterne bag nu gået i tænkeboksen om.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk