4. april 2020
Næstformand Hans Henrik Erhardi og formand Margareta Dahlström er klar til at præsentere den nye Møn Naturforening. Foto: Lene C. Egeberg
Næstformand Hans Henrik Erhardi og formand Margareta Dahlström er klar til at præsentere den nye Møn Naturforening. Foto: Lene C. Egeberg
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nu dækker naturforening bredt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nu dækker naturforening bredt
Vordingborg - 26. februar 2020 kl. 06:00
Af Lene C. Egeberg
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Østmøn Naturforening har fået vokseværk. På en generalforsamling i sidste uge vedtog et flertal nemlig, at foreningen fremover ikke kun skal dække Østmøn men også resten af Møn, og henad vejen måske også Nyord og Bogø.

Ændringen, som også har medført nye vedtægter, betyder, at foreningen i dag går i luften med nyt navn og hjemmeside, Møn Naturforening.

At foreningen ikke længere mener, at det er nok at have fokus på Østmøn, skyldes ikke mindst det store fokus, der har været i de seneste år på at få øget turismen på hele Møn og omegn.

- Det er tydeligt, at turismen fylder rigtig meget i Vordingborg Kommune, især på Møn, men man kan efter vores mening pege på, at der er et vist modsætningsforhold mellem bosætning og turisme. Hvis der skal være accept i lokalbefolkningen til de tanker, der er om turisme, så skal folk også kunne se, at det kommer dem til gode. Vi vil godt skubbe lidt til udviklingen, så vi lever op til alle de planer, der er for biosfære, FNs Verdensmål og diverse internationale udpegninger. Vi skal vise, at vi mener det, vi siger, om bæredygtighed, siger Møn Naturforenings næstformand, Hans Henrik Erhardi.

Både han og formand Margareta Dahlström understreger dog, at foreningens holdning ikke skal ses som en modstand overfor turisme.

- Turismen giver indkomster og er en del af Møns identitet. Det anerkender vi til fulde. Men det er på tide at flytte fokus fra kvantitet til kvalitet. Kommunekassen, lokalsamfundet og naturen skal vinde på turiststrømmen - ikke drænes af den. Rundt omkring i verdens turistdestinationer er det desværre helt klassisk, at de negative forandringer er store og kommer pludseligt. Det er nødvendigt med en velgennemtænkt og opdateret turismestrategi, hvor man inddrager alle de relevante parter allerede i en tidlig fase, siger Margareta Dahlström.

Man kan læse mere om foreningen på hjemmesiden www.moennatur.dk.

Læs mere i Sjællandske onsdag.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk