6. april 2020
Den røde cirkel markerer området på Nordhavnen, hvor kommunen nu vil lave en ny legeplads. Illustration: Vordingborg Kommune
Den røde cirkel markerer området på Nordhavnen, hvor kommunen nu vil lave en ny legeplads. Illustration: Vordingborg Kommune
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nordhavnen får ny legeplads

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nordhavnen får ny legeplads
Vordingborg - 23. januar 2020 kl. 13:04
Af Lars Christensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Grusparkeringen ved Tyttes Pølser på Nordhavnen i Vordingborg byder på en fantastisk udsigt ud over vandet og Oringe, men pladsen er i sig selv et ret så trist syn. Det skal der dog snart laves om på.

Plan- og Teknikudvalget har besluttet at afsætte to millioner kroner til en ny legeplads, der skal være første skridt i en gennemgribende modernisering af hele havnen.

Legepladsen har fået navnet »Vandpladsen« og skal efter planen placeres yderst på molen ved grusparkeringen lige ved en ny havnetrappe, der skal indbyde til leg og ophold med mulighed for at stikke tæerne ned i vandkanten.

»I tæt forbindelse med Havnetrappen finder man også havnens legeplads, hvor børn og barnlige sjæle kan udfordre både fysik og fantasi. Et bevæget terræn, naturlige materialer og lærerige legeinstallationer lader børn gå på opdagelse i det maritime miljø«, lyder det blandt andet i projektbeskrivelsen.

»Pladsen ændrer sig efter vejr og sæson. Når det regner, opstår der f.eks. små oversvømmelser, og når havvandet står højest vil kun små øer være synlige«, lyder det videre i beskrivelsen.

»Legepladsen ligger yderst på molen og er derfor let at få øje på, når man bevæger sig på eller langs med borgterrænet - på den måde bliver pladsen et attraktivt og synligt pausested for Borgcentrets besøgende«, tilføjes det.

Projektet på Nordhavnen er planlagt til at blive gennemført næste år.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk