18. januar 2019
Julie Christiansen tilbragte sin børne- og ungdomsår i Vordingborg, hvor hendes far leder musikskolen. i februar og marts skal hun betræde filmens røde løbere i København. Foto: Hein Photography
Julie Christiansen tilbragte sin børne- og ungdomsår i Vordingborg, hvor hendes far leder musikskolen. i februar og marts skal hun betræde filmens røde løbere i København. Foto: Hein Photography
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nomineret til både Robert og Bodil

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nomineret til både Robert og Bodil
Vordingborg - 19. januar 2018 kl. 19:34
Af Poul Poulsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Julie Christiansen, som tilbragte hele sin barndom og ungdom i Vordingborg, kommer i rampelyset, når årets priser inden for den danske filmverden skal uddeles.

Den 30-årige skuespiller, der debuterede som 13-årig i en reklamefilm af Bille August, er nomineret til både en Robert og en Bodil, priser som uddeles af henholdsvis filmakademiet og af filmanmelderne, for sin rolle i filmen »Mens vi lever«, skriver Sjællandske.

- Det kom helt bag på mig. Jeg stod på Vesterport Station, da nomineringen til en Robert tikkede ind jeg var helt rundt på gulvet. Nu er det for meget, tænkte jeg, fortæller 30-råige Julie Christiansen, der i forvejen var beæret over nomineringen til en Bodil-pris.

- Helt ærligt, så forventer jeg ikke at vinde, men jeg glæder mig helt vildt til festen og hele det show, som følger med prisuddelingerne.

Hun er oppe mod et stærkt felt af kvindelige skuespillere. Blandt andre Trine Dyrholm, der ni gange tidligere er gået hjem fra Robert-festen med en statuette, og Amanda Collin, der havde hovedrollen i bestselleren »En frygtelig kvinde«.

- Trine Dyrholm er god og fortjener en pris igen, men jeg tror nu, at det bliver Danica Curcic. Hun spiller forrygende i »Darling«, siger den lokale nominerede.

Robertprisen uddeles 4. februar af Danmarks Filmakademi som en dansk pendant til den amerikanske Oscar-uddeling.

Julie Christiansen er tidligere nomineret til Bedste kvindelige birolle for sin rolle i ungdoms tv-serien »Heartless«, men denne gang for Bedste kvindelige hovedrolle.

Lidt paradoksalt er hun med hensyn til Bodilprisen, som uddeles 17. marts af Danske Filmkritikere, nomineret for bedste kvindelige birolle i filmen »Mens vi lever«, men det tager hun som en biting, fordi hovedrollen i hendes øjne er delt mellem flere.

Et liv på roser
Julie Christiansen tog springet fra Vordingborg til filmens verden i København for 10 år siden, lige efter studentereksamen, og selv om det ikke er alt, der har levet op til forventningerne, så fortsætter hun i sporet.

- Man forestiller sig ikke at gå på dagpenge, når man tænker at gå skuespilvejen. Men det er vilkårene, også for de meget kendte. Der er ventetid mellem jobbene, og den må man så udnytte bedst muligt, siger Juli Christiansen, som lige nu forbereder sig på en rolle i en ny Zentropa-film, hvor hun skal spille sammen med Cyron Melville.

Julie Christiansen er datter af Henrik Christiansen, som leder musikskolen, og valgte altså en anden musisk vej end den musikalske.

7. februar, få dage efter uddelingen af årets Robert'er kommer hun til Bio Bernhard i Præstø for at fortælle om film og skuespillerliv.

php

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk