10. juli 2020
Elever på syv af kommunens skoler har nu fået tilbuddet om gratis morgenmad takket være »Hjernemad«.Foto: J.C. Borre Larsen
Elever på syv af kommunens skoler har nu fået tilbuddet om gratis morgenmad takket være »Hjernemad«.Foto: J.C. Borre Larsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nomineret til årets ungdomskommune

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nomineret til årets ungdomskommune
Vordingborg - 03. december 2019 kl. 18:55
Af Lars Christensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En række initiativer for unge har resulteret i, at Vordingborg Kommune nu er blevet nomineret til »Årets Ungdomskommune 2020«.

I alt er 8 kommuner nomineret til prisen, som hvert år uddeles af DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd.

- I Vordingborg Kommune lægger vi stor vægt på at inddrage de unge. Det sker på mange områder. Blandt andet også i vores nærdemokratimodel, det store årlige Folkemøde, hvor de unge har en hel dag, der er tilegnet dem, og i den årlige demokratiets dag. Vi har også oprettet et Ungecenter, som skal få flere unge til at tage en uddannelse og få dem væk fra offentlig forsørgelse, skabe en sammenhængende indsats og forbedre overgangen fra barn til voksen, forklarer borgmester Mikael Smed (S).

- Jeg glæder mig også over, at vi har fået nedsat et Ungeforum, som er meget aktivt, og hvor et af medlemmerne har fået »Hjernemad« til Vordingborg, så syv af vores skoler nu hver dag gratis serverer tilsammen 1200 portioner morgenmad eller mellemmåltider, tilføjer borgmesteren.

Et af de nyeste tiltag er Demokratiets Dag, som to lærere på Kulsbjerg Skole tog initiativ til. Dagen blev første gang afholdt 5. februar i år, hvor elever diskuterede en række forslag i byrådssalen og afleverede dem til politisk behandling i kommunalbestyrelsen. Forslagene handlede blandt andet om ny tildelingsmodel for skolerne, et venskabsprojekt mellem unge og ældre, en pulje til sociale aktiviteter i frikvarterne, flere kreative fag i udskolingen og røgfrie skoler.

I indstillingen til prisen fremhæves også etableringen af den nye Campus Café på Vordingborg Station samt inddragelsen af de unge i en række projekter i byfornyelsesprojektet De Røde Løbere. Her har unge blandt andet være med til at lave en række nye gavlmalerier og de har kommet med gode idéer til udviklingen af rådhusparken og et nyt område ved stationen, så de unge får bedre muligheder for at mødes.

Borgmester Mikael Smed glæder sig over, at flere og flere unge bliver inddraget i udviklingen af kommunen.

- Det er de unge, der skal føre både vores kommune og vores verden videre. De er det vigtigste råstof, vi har, og derfor er det helt naturligt for os, at inddrage de unge i demokratiet og de beslutninger, som vedrører dem, siger Mikael Smed.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk