21. september 2020
Jungshoved Kirkehavns nordlige del var oversvømmet, da Sjællandske var forbi. På billedet ses Ole Torstensson (tv) og Mikael Pingel fra Foreningen Jungshoved Kirkehavn. Foto: J.C. Borre Larsen
Jungshoved Kirkehavns nordlige del var oversvømmet, da Sjællandske var forbi. På billedet ses Ole Torstensson (tv) og Mikael Pingel fra Foreningen Jungshoved Kirkehavn. Foto: J.C. Borre Larsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nedslidt turisthavn får en kærlig hånd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nedslidt turisthavn får en kærlig hånd
Vordingborg - 14. december 2019 kl. 05:30
Af J.C. Borre Larsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der var glæde i Foreningen Jungshoved Kirkehavn, da økonomiudvalget på seneste møde gav 125.000 kroner til at renovere den lille, hyggelige lystbådehavn.

Politikernes ja udløser samtidig 125.000 kronger fra LAG-Sydsjælland, og dermed har havnefolkene 250.000 kroner i lommen.

- Vi hilser den økonomiske håndsrækning velkommen, så vi kan være vores havn bekendt, lyder det uden omsvøb fra Helge Fosgaard, der er formand for Foreningen Jungshoved Kirkehavn.

Jungshoved Kirkehavn består af to havne ved den hvide middelalderkirke, en nordlig og en sydlig havn. Pengene fra kommunen og LAG-Sydsjælland skal først og fremmest gå til Nordhavnen, der kraftigt trænger til et nyt bolværk.

- Vi har ikke ordentlige forhold til at lægge til, men det bliver bedre nu, lyder det forventningsfuldt fra Helge Fosgaard.

Jungshoved Kirkehavn har ikke så mange gæstesejlere.

Til gengæld nyder havnen godt af besøg fra turister, der ankommer både fra vand- og landsiden.

Postbåden »Røret« sejler blandt andet fra Nyord til Nordhavnen, mens busser parkerer ved Sydhavnen med gæster til borgvolden.

Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk