29. september 2020
Knudshoved Odde er allerede et unikt naturområde og et yndet udflugtsmål. Nu skal yderligere 184 hektar landbrugsjord inddrages i det omfattende naturområde med vandhuller skræddersyet de truede klokkefrøer.Foto: Vordingborg Kommune
gallery icon

Se billedserie

Knudshoved Odde er allerede et unikt naturområde og et yndet udflugtsmål. Nu skal yderligere 184 hektar landbrugsjord inddrages i det omfattende naturområde med vandhuller skræddersyet de truede klokkefrøer.Foto: Vordingborg Kommune
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Naturprojekt til 38 millioner sættes i gang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Naturprojekt til 38 millioner sættes i gang
Vordingborg - 11. oktober 2019 kl. 08:45
Af Lars Christensen

I tæt samarbejde med Rosenfeldt Gods sætter Vordingborg Kommune nu gang i et stort naturprojekt på Knudshoved Odde, som omfatter hele 184 hektar ny natur med vandhuller, større vådområder med yngle-øer til sjældne fugle samt enge og blomstrende bakker med græsning af galloway-kreaturer og vildheste.

Også besøgende kan se frem til bedre forhold, når der indrettes nye publikumsfaciliteter såsom fugleskjul, vandrestier og parkeringsplads.

Projektets samlede sum er over 38 millioner kroner og finansieres primært af EU's LIFE pulje og Miljøstyrelsen med tilsammen 36 millioner kroner. Resten finansieres af projektets øvrige to partnere samt Vordingborg Kommune.

Et kæmpe skridt

Fra politisk side er der stor begejstring for det enorme naturprojekt.

- Den store opbakning, vi har fået fra EU og Miljøstyrelsen, viser hvor vigtigt det her projekt er. Vi får nu etableret et helt unikt naturområde på et i forvejen helt unikt sted, fortæller borgmester Mikael Smed (S).

Billede

I stedet for dyrkede marker skal naturen sættes fri og der skal etableres flere vandhuller magen til denne. Rosenfeldt Gods kompenseres for dets tab af landbrugsjord. Foto: Vordingborg Kommune


- Det er et kæmpe stort skridt i den rigtige retning mod at gøre Vordingborg Kommune til en grønnere kommune og samtidig gøre en forskel for biodiversiteten og de mange truede arter i området, forklarer han.

- Og samtidig forbedrer vi publikums muligheder for at opleve området, tilføjer han.

Billede

Det er området mellem Knudskov og Draget,
der indlemmes i det store naturområde.
Illustration: Vordingborg Kommune


Mener du, at det bliver mere forvirrende og besværligt at følge regeringens corona-retningslinjer?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk