24. maj 2019
Mange kender ikke de skønne naturområder ved Stege Nor. Det skal seks nye naturbaser rette op på. Projektet er nu tæt på realisering takket være million-donation fra Nordea-fondens kystpulje. Foto: Lene Egeberg
Mange kender ikke de skønne naturområder ved Stege Nor. Det skal seks nye naturbaser rette op på. Projektet er nu tæt på realisering takket være million-donation fra Nordea-fondens kystpulje. Foto: Lene Egeberg
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Naturbaser skal bringe landkrabber, vandrere og søfarere sammen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Naturbaser skal bringe landkrabber, vandrere og søfarere sammen
Vordingborg - 07. november 2018 kl. 05:00
Af Nina Lise
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Det er fantastisk. Det er jo det maksimale beløb. Man tør jo næsten ikke tro det.

arrow Læs også: Kystpuljemidler til surferne på Langebro

Sådan lød det, da Leif Iversen, formand for Stege og Omegns Lokalråd, fik overbragt nyheden om, at projekt »Naturbaser ved Stege Nor« får en million kroner fra Nordea-fondens Kystpulje.

Hidtil har der kun været tale om et skitseprojekt. Nu kan arbejdsgruppen gå i gang med at finde de rigtige placeringer og kigge på indhold til de seks nye naturbaser.

- Naturbaserne vil variere i pris, men vores bud på et samlet budget er 1,5 millioner kroner. Vi har allerede modtaget 200.000 kroner fra Fanefjord Sparekasses Fond. Det giver os et godt afsæt til at søge de sidste penge, siger Leif Iversen.

Formålet med projektet er at skabe mødesteder for lokalbefolkning, vandrere og søfarere. Der findes mange naturskønne områder rundt om Noret, mange ikke kender. Alene turen dertil - til lands eller til vands - er en oplevelse.

Der skal ved hver base være borde og bænke, affaldsopsamling og en form for toiletforhold. Fire ud af de seks naturbaser bliver med shelter. Desuden kan erhvervsdrivende få en lille indtægt ved at udleje kanoer og kajakker - enkelte aktører har allerede vist interesse.

Men først skal arbejdsgruppen sunde sig oven på den gode nyhed.

- Nu er der mulighed for at gøre drømme og idéer til virkelighed. Allerede i foråret 2019 håber jeg, at der vil være de første synlige tegn på projektet i landskabet, siger Leif Iversen.

arrow Pengegave baner vejen for masser af vandsport
07. november 2018 kl. 11:36 Opdateret: kl. 11:36
arrow Nordea-penge til badebro ved Løserup Strand
07. november 2018 kl. 08:47 Opdateret: kl. 08:47
arrow Så er der penge til et havnebad
07. november 2018 kl. 07:09 Opdateret: kl. 15:43

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk