17. juni 2019
Lene Frank, politidirektør ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, melder nu klart ud. Præstøs nærpoliti nedlægges. Arkivfoto
gallery icon

Se billedserie

Lene Frank, politidirektør ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, melder nu klart ud. Præstøs nærpoliti nedlægges. Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nærpoliti siger farvel til Præstø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nærpoliti siger farvel til Præstø
Opdateret 21. november 2014 kl. 19:39
Vordingborg - 21. november 2014 kl. 19:06
Af Carsten Lysdal
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Nærpolitistationen i Præstø lukkes til nytår, ditto i Stege består, og Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi styrker det forebyggende arbejde i hele Vordingborg Kommune.

Sådan skriver Lene Frank, kredsens politidirektør, i kølvandet på drøftelser og diskussioner om behovet for netop en station i de mindre landområder.

- Nedlæggelsen af nærpolitistationen i Præstø er sund fornuft. Det giver ikke længere mening at opretholde den - hverken økonomisk eller servicemæssigt, siger Lene Frank, som tidligere også har lukket nær- og landpolitistationer i kommuner som Faxe, Næstved og Guldborgsund.

Lukningen betyder, at kun Stege og Vordingborg vil huse nærpolitistationer i fremtiden, hvor sidstnævnte agerer primær politibetjening af området i Præstø.

Farvel til synligt politi?

Selv om nærpolitistationen nedlægges - en station, hvor henvendelser og antallet af opgaver med årene er dalet kraftigt - er det ikke ensbetydende med, at politiet bliver usynligt.

Det siger politidirektøren, som imidlertid tager ad notam, at Vordingborg Kommune er den mindst kriminalitetsramte i hele politikredsen.

- Vi har fuld forståelse for og anerkender, at borgerne gerne vil have synligt politi. Og derfor er det vigtigt at understrege, at vi vil være mindst lige så synlige, som vi hele tiden har været, siger Lene Frank, som ser rationale i at nedlægge en station for i stedet at styrke den forebyggende indsats.

Vordingborg Kommune - og dermed også Præstø - havde i 2013 godt 20 procent færre henvendelser end i 2010, 47 pr. 1000 indbyggere, hvorfor behovet for det lokale nærpoliti er skrumpet.

I eksempelvis Slagelse er tallet i øvrigt 67, hvorfor netop den kommune er kredsens mest ramte.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk