2. december 2020
En selfie med Peter Mygind var en mulighed på tre skoler i kommunen i går - i morgen indtager han tre nye skoler i sin mission om at stoppe mobning blandt børn og unge. Foto: Thøger Raun
gallery icon

Se billedserie

En selfie med Peter Mygind var en mulighed på tre skoler i kommunen i går - i morgen indtager han tre nye skoler i sin mission om at stoppe mobning blandt børn og unge. Foto: Thøger Raun
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mygind tog mobning helt ind i skoleklassen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mygind tog mobning helt ind i skoleklassen
Vordingborg - 10. oktober 2017 kl. 18:26
Af Thøger Raun

: - Øv jer i at sige pyt, øv jer i at tilgive, og øv jer i at sige fra.

arrow Læs også: Skole sætter massivt ind mod mobning

Skuespiller Peter Mygind kommer med gode råd til, hvordan man sætter en stopper for mobning. Bemærkelsesværdigt holder han opmærksomheden fangen hos næsten alle i gymnastiksalen. Eleverne fra Præstø Skole lytter, spørger ind til og kommenterer de barske anekdoter, de vilde udbrud og de gode råd, skriver Sjællandske onsdag.

- Jeg har netop besøgt en pige på hospitalet, som har udviklet posttraumatisk stress på grund af mobning. Hun var blevet overdænget med snot og næsten kvalt, fortalte han, som selv har haft mobningen inde på livet.

- Min søn blev overfaldet umotiveret på vej hjem fra skole. Mobningen førte ham ud i et hashmisbrug og var ved at splitte vores familie ad, lød det med rå ærlighed fra Peter Mygind, der også kunne dele ud af oplevelser om mobning på nettet.

Mobning er nemlig et emne, der har været fokus på i folkeskolen de seneste mange år.

Og Peter Myginds foredrag er da heller ikke det første, som eleverne har været med til, lød det fra fire fra publikum. Oliver Edberg Hansen, Ida Marie Jørgensen, Feline Palle og Freja Kaas Hougaard, som dog var enige om, at Peter Mygind fik én til at tænke.

- Det er vildt, at mobning kan føre til posttraumatisk stress. Det vidste jeg ikke, fortæller Freja Hougaard, og Ida Jørgensen bakker op.

- Hans erfaringer var meget interessante.

De fire elever, som alle er medlemmer af elevrådet, har ikke selv haft mobningen inde på livet, men har ellers oplevet den på nærmeste hånd. Feline Palle fortæller:

- I vores klasse var der en dreng, som forlod skolen sidste år, fordi han blev mobbet så meget. Vi taler meget om mobning, ser film, men det sker stadig, lyder det.

arrow Lions giver syv foredrag til børn af Peter Mygind
08. oktober 2017 kl. 17:52 Opdateret: kl. 16:04
Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk