11. august 2020
Gratis forløb i barnets første år er en af grundene til, at Vordingborg Musikskole klarer sig markant bedre end andre musikskoler. Her er det fra Babybongo for babyer på 3-6 måneder. Pressefoto: Martin Mahler
Gratis forløb i barnets første år er en af grundene til, at Vordingborg Musikskole klarer sig markant bedre end andre musikskoler. Her er det fra Babybongo for babyer på 3-6 måneder. Pressefoto: Martin Mahler
Foto: Martin Mahler
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Musikskole i top på landsplan

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Musikskole i top på landsplan
Vordingborg - 14. januar 2020 kl. 05:35
Af Lars Christensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Musikskoler er kun for de få, privilegerede børn. Sådan lød overskriften, da Politiken for nyligt præsenterede en undersøgelse af landets musikskoler.

Undersøgelsen, der er baseret på tal fra Danmarks Statistik, viser, at kun et fåtal af landets børn går på en musikskole.

Ifølge gennemgangen har under fem procent af alle landets 0-9-årige deres gang på en af de offentlige musikskoler.

Men i Vordingborg Kommune er tallet markant højere end landsgennemsnittet. Kommunen indtager en fjerdeplads i statistikken med hele 12,7 procent af kommunens børn, der går på musikskolen. Væsentligt højere end bundskraberen København Kommune med 0,5 procent og Viborg Kommunes 1,2 procent.

Det er flere års indsats, der nu har resulteret i Vordingborg Musikskoles høje placering på listen. Det har længe været ønsket at nå ud til flere børn og unge i kommunen.

- Billedet af, at musikskoler kun er for de få privilegerede, arbejder vi meget bevidst med at gøre op med, forklarer musikskoleleder Henrik Christiansen.

Blandt et af tiltagene er de meget populære Babybongo-timer, som er gratis for alle babyer op til 1 år.

- Vi ser det som en god håndsrækning til alle familier uanset socialklasse. Det er ikke pengepungens størrelse, der skal afgøre, om man kan få en musikalsk start på livet.

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk