27. februar 2020
»Banko er kun for ældre mennesker« hører man tit, men det blev i den grad modbevist fredag på Vordingborg Gymnasium.
gallery icon

Se billedserie

»Banko er kun for ældre mennesker« hører man tit, men det blev i den grad modbevist fredag på Vordingborg Gymnasium.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Musikalsk bankospil gav penge til studieture

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Musikalsk bankospil gav penge til studieture
Vordingborg - 21. januar 2020 kl. 10:13
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

»Glem gamle damer med cerutter - de unge er vilde med banko«. Sådan lød sloganet, da der blev inviteret til bankospil på Vordingborg Gymnasium.

Hele 200 elever og lærere var mødt frem til arrangementet, og dermed blev den gængse opfattelse af bankospil som noget kun for ældre mennesker noget udfordret.

Det var dog også en noget anderledes udgave af banko, der blev spillet på gymnasiet. De tørre tal var nemlig skiftet ud med musiknumre fra de sidste fire årtier. Fra scenen blev der spillet små bidder af kendte hits, og så skulle deltagerne ellers se, om navnene på de hits stod på bankopladen.

- Vi har lidt kombineret banko og fredagsbar, og det har været et hit hos eleverne, forklarer Line Guntoft Riiskjær, der er en af initiativtagerne til gymnasiets nye musikbanko sammen med kollegerne Simon Beierholm og Anne Sophie Nøhr Geil.

Fredagens bankospil er endt med at spille ind i en højaktuel politisk debat.

Bankopladerne kostede 30 kroner stykket, og indtægterne fra salget går nu ubeskåret til en ny fond på gymnasiet, hvor elever, som ikke har råd til at komme med på studietur kan søge støtte.

Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil har netop sat gymnasiernes studieture på den politiske dagsorden.

På nogen gymnasier kan turene nemlig ende med at koste op mod 15.000 kroner, og det er ikke alle elever, der har råd til det.

- Studieturene er en vigtig del af elevernes udvikling på en ungdomsuddannelse. Det er ture, hvor man både udvikler sig selv, og hvor man opbygger fællesskabet med sine klassekammerater. Derfor går det ikke, at nogle må sige nej til studieturen, fordi den er for dyr. Det skaber et a- og et b-hold, siger børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil.

Hun vil derfor indkalde Folketingets partier til forhandlinger med henblik på at indføre et prisloft over deltagerbetalingen til studieturene, så de højest må koste 400 kroner om dagen og samlet ikke overstige 3.000 kroner.

På Vordingborg Gymnasium kommer studieturene slet ikke op på samme prisleje, som andre steder i landet.

Her ligger turene ofte på mellem 3000 og 3500 kroner. Nogen gange når man op mod 4000 kroner, forklarer uddannelsesleder Henning M. Kristensen.

- Men vi har et par gange i løbet af et år, hvor der er elever, der spørger om hjælp til studieturen, fordi de ikke kan få enderne til at mødes, forklarer uddannelseslederen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk