14. december 2017
Det var en kopi af det berømte Hiddensee-smukke, der blev stjålet på Danmarks Borgcenter mandag morgen. Oriiginalen er uvurderlig. Foto: Danmarks Borgcenter
gallery icon

Se billedserie

Det var en kopi af det berømte Hiddensee-smukke, der blev stjålet på Danmarks Borgcenter mandag morgen. Oriiginalen er uvurderlig. Foto: Danmarks Borgcenter
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Museumstyve flygtede i høj fart: Stoppet af mejetærsker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Museumstyve flygtede i høj fart: Stoppet af mejetærsker
Vordingborg - 28. august 2017 kl. 14:58
Af Claus Vilhelmsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En bil, der drønede over Storstrømsbroen med høj fart påkaldte sig mandag formiddag et i forvejen opmærksomt politikorps, skriver Sjællandske.

Bilen blev indhentet, da en mejetærsker kom i vejen på broen, og så blev de to mænd anholdt, som forinden havde brudt ind på Danmarks Borgcenter.

Det var ellers det noget nær umulige, der var sket, da tyvene brød ind gennem en tyk ståldør. Alarmen gik med det samme, men alligevel stjal tyvene det, de ville, og var ude af bygningen igen i løbet af et minut.

Det lykkedes tyvene at stjæle en kopi af et meget kostbart guldsmykke med 16 dele, som museet har lånt af Stralsund Museum i Tyskland.

Museet havde netop af sikkerhedsmæssige årsager valgt at låne og udstille en kopi af det berømte Hiddensee-smykke. Originalen er uvurderlig og bliver udstillet under sikkerhedsforanstaltninger som ved kronjuvelerne.

- Tyvene stjal ved samme lejlighed seks af de ni unikke presforme til guldsmykkerne, som var udstillet i den samme montre. Disse presforme er udlånt af Wikinger Museum Haithabu. Presformene er i denne sammenhæng den største af skattene, idet de mere end 1000 år gamle forme viser, at det fantastiske guldsmykke blev fremstillet i Hedeby. Det er en forbindelse, som det ellers er næsten umulig at lave, skriver Museum Sydøstdanmark.

- Indbruddet skete lidt over kl. fire mandag morgen, oplyser direktør for Danmarks Borgcenter Keld Møller Hansen. Han ser med stor alvor på sagen, da Borgcenteret hidtil har betragtet sig selv som et af de mest sikre museer i Danmark.

- Sikkerheden er større end på Hedeby-museet, hvorfra vi har lånt genstandene til vores udstilling »Vikingernes Metropol«. Vi har været stolte af at have en tyverisikeret bygning. Det må vi så revurdere.

- Men selv bankbygninger er ikke altid sikre nok, når tyvene går så målrettet og professionelt til værks, som det er sket her. Tyvene har simpelthen fået flået en svær ståldør fra hinanden for at komme ind. Så jeg er trods alt glad for, at vores øvrige sikkerhedssystemer har fungeret, så vi hurtigt kan få opklaret sagen sammen med politiet, siger Keld Møller Hansen.

Udstillingen holder lukket mandag, men forventer at kunne åbne igen allerede tirsdag.

Læs mere i Sjællandske tirsdag.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.
Like os på facebook

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk