20. september 2021
Hårndværkerdamerne nørkler i baggrunden, mens der knuses sennepskorn i forgrunden. Foto: Lene C. Egeberg
gallery icon

Se billedserie

Hårndværkerdamerne nørkler i baggrunden, mens der knuses sennepskorn i forgrunden. Foto: Lene C. Egeberg
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Museumsgården vil gerne have lidt flere gæster på besøg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Museumsgården vil gerne have lidt flere gæster på besøg
Vordingborg - 30. juli 2021 kl. 08:00
Af Lene C. Egeberg

Der er som altid på denne tid af året hyggeligt og idyllisk på Museumsgården i Keldbylille, hvor man i disse uger kører med de traditionelle håndværkertorsdage, hvor gæsterne kan se, hvordan tingene blev til i gamle dage, og hvordan gården bliver passet i dag.

Det gjaldt i går med blandt andet håndarbejdslauget, maskinlauget og havelauget, som stille og roligt gik rundt og passede de daglige opgaver, mens en ganske pænt antal gæster dagen igennem kom og gik.

Men Museumsgården har ikke haft den mest aktive sæson i år, og derfor ser man fra bestyrelsens side gerne, at der bliver lidt mere travlt resten af sæsonen.

- Vi har det rigtig hyggeligt herude, men vi ville godt have lidt flere gæster. Det er jo generelt for museerne, at de ikke har så mange gæster for tiden, og så har vi også været ramt af noget sygdom, så vi ikke har kunnet holde åbent så meget, som vi ellers ville have gjort, siger kasserer Bodil Boyhus.

Til gengæld kan hun konstatere, at der har været en hel del gæster på gårdens campingplads og shelters:

- Og de har været glade for opholdet og roen herude, siger hun - en oplevelse, der nok bliver endnu bedre, når Museumsgården bliver færdig med at etablere nyt baderum og endnu et shelter, et arbejde der for øjeblikket er i gang.

Også i næste uge kan man komme forbi og se gården i aktion, men selv efter det er der rige muligheder for at besøge den hyggelige gamle gård, som sidst blev drevet som et landbrug sidst i 1930erne, hvorefter møblement og bygninger blev testamenteret til Nationalmuseet.

Museumsgården holder nemlig fortsat åbent hver tirsdag-lørdag klokken 11 til 16 til og med den 5. september, hvorefter man åbner igen i efterårsferien.

Der er også flere aktiviteter i vente på gården, som blandt andet slutter højsæsonen af den 4. og 5. september med det store veteranpløjestævne, men allerede inden da kan man også komme til høstmarked på gården den 14. august.

Her skal der høstes, tærskes og køres med selvbinder, der vil være telt med burgere og pølser. og Møn 4H vil som vanligt deltage.

- Der bliver dog ikke noget havetraktortræk denne gang, for vi turde ikke rigtig aftale noget, før vi vidste, hvad der skete med coronaen, så vi endte med at være for sent ude, siger Niels Jørgen Dahl fra maskinhus- og gårdlauget.

Til gengæld for havetraktortrækket kan man så i år opleve noget helt nyt i på Museumsgården, nemlig et mindre loppemarked, hvor det nok skulle være muligt at finde nogle ting, der ikke så ofte dukker op på den slags markeder.

- Vi har fået en masse ting doneret, men nogle af dem er dubléer af ting, vi havde i forvejen, og andre ting er ikke gamle nok. Vi ser helst, at vores genstande ikke er nyere end 70erne, siger Niels Jørgen Dahl, og fortsætter:

- Der er blandt andet ting som hesteplove, harver og håndværktøj. Vi har ikke prøvet et loppemarked før, men nu gør vi det. Opbevaringsplads er jo en mangelvare, og hvis vi så kan få lidt for tingene, vil det jo være fantatisk, siger han.

Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk