25. juni 2021
Skuffelsen står malet i ansigterne på Birte og Keld Jensen efter opsigelsen af forpagtningsaftalen. Foto: Jørgen Chr. Jørgensen
gallery icon

Se billedserie

Skuffelsen står malet i ansigterne på Birte og Keld Jensen efter opsigelsen af forpagtningsaftalen. Foto: Jørgen Chr. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Museum sparker forpagtere ud af succesrestaurant

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Museum sparker forpagtere ud af succesrestaurant
Vordingborg - 15. oktober 2020 kl. 19:15
Af J.C. Borre Larsen

Såvel den fysiske beliggenhed som de kulinariske anmeldelser indikerer, at Restaurant Atterdag på borgterrænet er toppen af Vordingborg.

arrow Læs også: Forrygende start for Atterdag i nye rammer

Alligevel har ejeren Museum Sydøstdanmark valgt at opsige aftalen med forpagterne Birte og Keld Jensen.

- Vi er mere vrede, end vi er kede af det af det, lyder det samstemmende fra ægteparret, der overhovedet ikke forstår beslutningen.

- Vi har fået at vide, at de mangler penge på grund af corona-situationen. Og det er selvom, Danmarks Borgcenter lige har haft en kanonsommer med kæmpe besøgstal, og at der fra statens side er corona-hjælpepakker, siger Birte Jensen.

Hun oplyser, at parret mandag 28. september fik en mail fra Museum Sydøstdanmark, hvor man bad om et møde dagen efter. Her fik parret at vide, at museet opsiger forpagtningsaftalen med seks måneders varsel, så parret skal være ude af vagten 31. marts 2021.

- Hvis det virkelig er sandt, at der mangler penge på grund af covid-19, hvorfor har man så ikke spurgt os, om vi kunne finde ud af noget sammen i stedet for at sparke os ud, siger Keld Jensen, der som kok har lavet mad i over 40 år.

Bestillinger år frem

Efter at have drevet Restaurant Støvlen i 10 år i Ebeltoft slog Birte og Keld Jensen dørene op til Restaurant Atterdag i april 2019. Før var det museet, der i en kort overgang drev café i lokalerne, der ligger i forlængelse af selve museet.

- Der var jo ingen gæster. Nu har vi så mange selskaber, at vi dårligt kan følge med. Vi har bookinger langt inde i 2021 og sågar 2022, siger Keld Jensen.

Sammen med Birte lægger han ikke skjul på, at han har fundet lykken i Vordingborg.

- Vi har købt sommerhus i Næs, fordi vi er faldet godt til, siger Keld Jensen.

Parret afviser, at opsigelsen skyldes dårligt samarbejde.

- Vi prøver altid at overtale selskaber til at besøge museet eller gå en tur op i Gåsetårnet inden kaffen, siger Birte Jensen.

Parret smider dog ikke viskestykket i ringen. De drømmer om fortsat at lave mad.

- Om vi skal forpagte en restaurant, eller om vi skal leje eller købe lokaler er lige meget. Allerhelst vil vi bare blive i Vordingborg eller i nærområdet, lyder det.

arrow Kok fik pludselig travlt på borgterrænet
21. april 2021 kl. 17:55 Opdateret: kl. 17:10
arrow Restaurant Atterdag lejer det gamle apotek
21. december 2020 kl. 11:00 Opdateret: kl. 16:48
arrow Museum: - Vi kan gøre det bedre selv
15. oktober 2020 kl. 20:15 Opdateret: kl. 16:03
Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstår du deres løn-utilfredshed?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk