28. september 2020
Arkivleder Susanne modtager gerne fotos og beretninger om, hvordan mønboerne oplever og håndterer coronakrisen. Arkivfoto: Anders Ole Olsen
Arkivleder Susanne modtager gerne fotos og beretninger om, hvordan mønboerne oplever og håndterer coronakrisen. Arkivfoto: Anders Ole Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Museum opfordrer: Send os beretninger fra coronakrisen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Museum opfordrer: Send os beretninger fra coronakrisen
Vordingborg - 17. marts 2020 kl. 06:00
Af Lene C. Egeberg

Coronakrisen kommer ikke til at gå ubemærket hen for nogen af os, uanset hvad vi foretager os. Men der kommer en hverdag efter dette, og så begynder alt det, vi oplever nu, stille og roligt at gå i glemmebogen.

arrow Læs også: Fransk Forår bevarer endnu optimismen

Men langt ud i fremtiden vil det stadig være et varmt emne, ikke mindst hvis man er historisk interesseret, og derfor sender Møns Museum nu en opfordring ud til borgerne: Museet vil nemlig gerne modtage personlige beretninger om, hvordan borgerne på Møn og omegn oplever krisen, og også gerne med fotografisk dokumentation.

- Vi kunne godt tænke os, hvis folk ville dokumentere det, de går og foretager sig nu - om de så er i karantæne, er sendt hjem fra jobbet, eller har travlt på arbejdet i brugsen eller hos elektriken. Går hverdagen bare videre, eller hvordan oplever man det egentlig? Det behøver ikke at være en lang beskrivelse, det kunne også bare være, hvis man tager nogle billeder med datoer. Hvis man ser nogle skilte i gaden om »lukket på grund af corona« eller lignende, siger arkivleder Susanne Outzen fra Møns Museum.

Museet modtager også gerne mere personlige beretninger i stil med dagbogsnotater.

- For eksempel om, hvad man går og tænker på i denne her situation. Det må godt være personligt, for så kan vi putte en klausul på, så ingen andre får lov at se det i 70 år. Så hvis man gerne vil være med til at dokumentere det her, men ikke lige har lyst til, at naboen skal kunne snage i det, så er det en mulighed, siger hun.

Vil man gerne være med til at hjælpe med at dokumentere coronaens virkning på danskernes hverdag, kan man skrive til museet på email adressen lokalarkiv@museerne.dk - og det er som sagt både det skrevne ord og fotografier, Susanne Outzen gerne modtager.

arrow Opdateret: Se listen over aflysninger på Sydsjælland
10. marts 2020 kl. 20:14 Opdateret: kl. 10:44
arrow Præster er klar til at hjælpe
18. marts 2020 kl. 08:00 Opdateret: kl. 15:09
arrow - Hvis der er noget vi kan, så er det at løfte i flok
18. marts 2020 kl. 06:00 Opdateret: kl. 15:10
Mener du, at det bliver mere forvirrende og besværligt at følge regeringens corona-retningslinjer?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk