23. januar 2021
Trods uenigheder med Vordingborg kommune - blandt andet om etablering af en svingbane til biler - åbnede Hestevognsmuseet i weekenden. Foto: Mille Holst
Trods uenigheder med Vordingborg kommune - blandt andet om etablering af en svingbane til biler - åbnede Hestevognsmuseet i weekenden. Foto: Mille Holst
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Museum åbner på trods...

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Museum åbner på trods...
Vordingborg - 26. november 2020 kl. 16:02
Af Mille Holst mille.holst@sn.dk

Det er uden Vordingborg kommunes velsignelse, at Hestevognsmuseet i Tjørnemarke nu står klar til at modtage besøgende. Men advokat mener, at kommunen har et forklaringsproblem, hvis den spænder ben. Der har været mange bump på vejen for Hestevognsmuseet i Tjørnemarke, der i weekenden åbnede for besøgende. Museet har nemlig ikke kunnet få tilladelse fra Vordingborg kommune til at åbne som museum.

- Først var det bare noget med en brandmur i udstillingshallen; det løste jeg, fortæller Frederik Backhaus, der siden blev mødt med et krav fra kommunen om at skulle lave svingbane fra hovedvejen ind til museet.

Argumentet var, genfortæller Backhaus, at Vejdirektoratet krævede en svingbane, men det kræver Vejdirektoratet altså ikke.

Så blev der iværksat en nabohøring, men her kom der heller ingen indvendinger mod museet fra den kant.

- Anja Valhøj (planchef, red.) ud af at reglerne om kystnærhedszone gør at der skal laves lokalplan fra broen og hele det her område, hvis vi skulle lavet et museum, fortæller Frederik Backhaus og forstår ikke, hvorfor der skal en helt ny lokalplan til, når museets bygninger tidligere har huset skole.

- Man har været vant til at folk kørte ind og ud, mener Frederik Backhaus.

Heller ikke hans advokat kan se logikken heri. han har derfor ifølge backhaus rådet til at museet åbner - tilladelser eller ej.

- Kommunen har et forklaringsproblem, lyder det fra Backhaus, hvis forsikringsselskab også gerne har villet forsikre både ting og mennesker i museet.

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk