15. juni 2021
Møns Bank har kurs mod et godt årsregnskab med endnu et veloverstået kvartal. Foto: Lene C. Egeberg
Møns Bank har kurs mod et godt årsregnskab med endnu et veloverstået kvartal. Foto: Lene C. Egeberg
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Møns Bank opjusterer med fem millioner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Møns Bank opjusterer med fem millioner
Vordingborg - 15. november 2019 kl. 06:00
Af Lene C. Egeberg

Der er igen udsigt til et godt årsregnskab fra Møns Bank, lyder vurderingen, efter banken torsdag udsendte sin rapport om 3 kvartal 2019, som viser et resultat på 29,3 millioner kroner,

- Det går godt i banken, og samtidig finder mange nye kunder vej til os, lyder det fra direktør Flemming Jul Jensen, som er meget tilfreds med aktiviteten og de senere års udvikling i Møns Bank.

På positivlisten nævnes et højt aktivitetsniveau, der har »bidt sig godt fast« og ikke ser ud til at ændre sig foreløbig, som som har haft en afsmittende virkning på bankens indtægter, der har været stigende.

Aktivitetsnivauet er blandt andret »meget højt« indenfor realkreditformidling, mens der samtidg stadig mærkes en virkning af åbningen af filialer i Næstved, Vordingborg og Rønnede indenfor de seneste år.

Indtægterne efter de første tre kvartaler er endt på 113,7 millioner kroner - 6,4 millioner højere end samme periode sidste år - og fører til, at banken nu justerer sine forventninger til det endelige resultat før skat til 34-40 millioner kroner, en stigning på fem millioner kroner.

Stigende udlånsaktivitet til især erhvervskunder, tilgang af nye kunder, en fastholdelse af aktivitetsniveauet på boligmarkedet nævnes også som positive påvirkninger af resultatet, omend der også er udfordringer at finde.

Her nævnes blandt andet bankens likviditet, som »aldrig har været større«, og nu udgør omkring 1.300 millioner kroner. Og som situationen på markedet er, er det penge, som banken ingen renteindtægt har på, da det koster at få likviditeten opbevaret i Nationalbanken. Det kan aflæses på renteindtægterne, som dog ikke desto mindre kun er faldet med halvanden millioner kroner i forhold til samme periode sidste år, og det skyldes ifølge Flemming Jul Jensen, at det modsvares af stigende udlån.

- Det samlede udlån er steget med 85 millioner kroner igennem 2019 og udgør i alt 1.571 millioner kroner ultimo september 2019, hvilket er meget tilfredsstillende. Det dækker over stor udlånsaktivitet, idet bankens kunder generelt tilbagebetaler flittigt på deres lån i banken, siger direktøren.

På nedskrivningerne, som ellers i de senere år har været faldende og under forventet niveau har banken foreløbig i 2019 oplevet en stigning, så man samlet for perioden nedskriver for 7,4 millioner kroner. Det skal dog ikke ses som udtryk for en problematisk økonomisk udvikling hos kunderne, understreger Flemming Jul Jensen, der påpeger, at halvdelen af nedskrivning relateres til en mindre antal kunder, som af forskellige årsager er økonomisk udfordret, hvilket banken arbejder på at løse sammen med kunderne«.

Et andet aktuelt fokusområde for banken er spørgsmålet om negative renter, som tilsyneladende også er på vej til Møns Bank:

- Vi har igennem en periode haft en situation med negative renter, som har vist sig mere længerevarende, end nogen havde troet for fem-seks år siden. Jeg medgiver, at vi i Møns Bank har været meget afventende i forhold til at beregne negative renter overfor kunderne, men Møns Bank kan naturligvis ikke gå enegang i et varigt rentemiljø med negative renter, så vi er inde i aktuelle overvejelser om, hvordan Møns Bank skal beregne negative renter på en markedskonform måde, og i den forbindelse medvurderer vi naturligvis de rentevilkår, vores konkurrenter tilbyder. Anderledes kan det ikke være, når vi driver en forretning, siger Flemming Jul Jensen om situationen.

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk