1. juni 2020
Peter Ole Sørensen (V) er ny formand for Møns Bank. Pressefoto
gallery icon

Se billedserie

Peter Ole Sørensen (V) er ny formand for Møns Bank. Pressefoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Møns Bank har valgt ny formand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Møns Bank har valgt ny formand
Vordingborg - 30. marts 2020 kl. 18:30
Af Claus Vilhelmsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Peter Ole Sørensen (V) hedder den ny formand for Møns Banks bestyrelse.

arrow Læs også: Anderledes pengeinstitut kommer til byen

Efter sidste uges generalforsamling og det nyligt holdte bestyrelsesmøde, har bestyrelsen samlet sig om den hidtidige næstformand. Selv siger han om valget:

- Jeg har jo et langvarigt kendskab til banken som medlem af repræsentantskabet siden 2004, og som medlem af bestyrelsen siden 2012 og næstformand siden 2015 er jeg fortrolig med opgaven i bestyrelsen.

Peter Ole Sørensen er civiløkonom med speciale i turisme og ejer rådgivningsfirmaet CREW4U samt partner i Parks'nTrails, der udvikler digitale løsninger til turisterhvervet. Han er desuden formand for Dansk Cykelturisme, bestyrelsesmedlem i Rødeled Fonden og i Vordingborg Erhverv, ligesom han er medlem af Vordingborg kommunalbestyrelse for Venstre og formand for menighedsrådet i Skibinge. Derudover er han også formand for Møns Banks Jubilæumsfond.

Fra Præstø

- Det er første gang nogensinde, at banken har fået en formand, der ikke kommer fra Møn eller bor på Møn. Men banken har også forandret sig.

Banken dækker i dag et meget stort område. Peter har været en velfungerende næstformand, og vi er gået efter kvalifikationer og ikke bopæl. Vi er jo også en støre kommune nu, begrunder formand for repræsentantskabet Elly Nielsen valget.

- Peter og Jens (Ravn (V)) har kørt et fint parløb, og vi bliver som bestyrelse målt på de samlede kompetencer, tilføjer hun.

Det ny »regnskabskyndige medlem« Tina Ørum Hansen er også fra Præstø, men det er ifølge Elly Nielsen et tilfælde og har slet ikke mværet i bestyrelsens mindset.

- Hun er statsautoriseret revisor. Posten var i den tidligere bestyrelse besat af Christian Brix-Hansen, men han bliver næstformand, oplyser Elly Nielsen.

Videreførelse

Men får valget af den ny bestyrelse og den ny formand så betydning for den linje, som banken abejder efter? Hertil siger Peter Ole Sørensen:

- En lokalbank er næsten altid motor i et lokalsamfund, og det gælder i særlig grad for Møns Bank, som favner både det oprindelige markedsområde på Møn og Bogø og de nye områder i Næstved, Rønnede, Vordingborg og Præstø. Det har min forgænger Jens Ravn været en forbilledlig drivkraft i at udvikle, så banken står på et solidt fundament. Vi fastlægger strategien og planerne for bankens udvikling for en periode ad gangen, og efter sommerferien er det tid til at lægge retningen for de kommende års udvikling.

En ting er dog ikke som før. Bestyrelsen reduceres fra fem til fire aktionærvalgte bestyrelsesmedlemmer, mens to medlemmer stadig er valgt af medarbejderne.

arrow Danske Bank holder åbent for ekspeditioner
31. marts 2020 kl. 18:10 Opdateret: kl. 10:21
arrow Danske Bank hænger fast i dyndet - kunderne giver bundkarakter
13. januar 2020 kl. 05:00 Opdateret: kl. 05:02
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk