14. december 2018
Optællingen gik hurtigt, men stemmeprocenten var også nede på 21,1 procent. Senorrådets formand Peder Lundgaard er nr. to fra højre. Foto: Claus Vilhelmsen
gallery icon

Se billedserie

Optællingen gik hurtigt, men stemmeprocenten var også nede på 21,1 procent. Senorrådets formand Peder Lundgaard er nr. to fra højre. Foto: Claus Vilhelmsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mønbo vandt suppleringsvalg til kommunens seniorråd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mønbo vandt suppleringsvalg til kommunens seniorråd
Vordingborg - 18. maj 2018 kl. 14:14
Af Claus Vilhelmsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Stege: Seks medlemmer af kommunens seniorråd er for lidt, når rådet helst skal have ni. Men da kun seks medlemmer stillede op ved valget i november, har det været situationen siden, skriver Sjællandske.

Det blev der rådet bod på fredag, hvor der blev holdt suppleringsvalg. Nu stillede syv kandidater, så der måtte kampvalg til.

Her vandt Stig Ryhl, som bor i Stege med 911 stemmer. Dermed blev han en klar vinder, for nummer to, Gitte Kongstad, fik 586 stemmer.

Seniorrådet er nu fuldtallige, og det glæder rådets formand Peder Lundgaard.

- Fem medlemmer gør os beslutningsdygtige, men vi er ældre mennesker, og det gør os sårbare, at vi er så få. Vi vil også gerne have en geografisk spredning, siger han.

Peder Lundgaard er skuffet over stemmedeltagelsen.

- Kun 3.270 stemte, og det giver en stemmeprocent på 21,1 procent, siger han.

Alle over 60 år kan stemme til Seniorrådet, og stemmesedlerne er sendt ud med gammeldags sneglepost, så de er havnet i postkasserne hos de stemmeberettigede.

- Svarene har vi fået ved, at vælgerne har sendt stemmesedlerne tilbage pr. brev, eller de har afleveret stemmesedlen på Rådhuset, oplyser Peder Lundgaard.

Han ønsker, at stemmeoptællingen til næste valg foregår ved fremmøde ligesom til kommunalvalg og folketingsvalg. Nu blev der ikke noget valg i november, fordi kun seks stillede op, og de blev valgt uden afstemning. Men havde der været kampvalg, ville det stadig være foregået ved brevafstemning.

- Den gamle kommunalbestyrelse modsatte sig, at det skulle være et fremmødevalg. »Det står jo i jeres vedtægter«, fik vi at vide. og det er jo også rigtigt nok, men med lidt smidighed havde det nok kunnet lade sig gøre alligevel, mener Peder Lundgaard.

Seniorrådet er i gang med at lave vedtægterne om, så afstemningen fra næste valg om tre et halvt år kan foregå ved fremmøde samtidig med kommunal- og regionsrådsvalget.

Sådan foregår det i mange kommuner.

Det skriver Sjællandske.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk